Directorul Aeroportului Iaşi, şef pentru o zi la PNL în locul lui Adomniţei

sâmbătă, 16 mai 2015, 01:57
4 MIN
 Directorul Aeroportului Iaşi, şef pentru o zi la PNL în locul lui Adomniţei

Directorul Aeroportului, în calitate de prim-vicepreşedinte, a preluat funcţia eliberată de Cristian Adomniţei. Membrii PNL se întrunesc astăzi în şedinţă, pentru a-şi desemna conducerea. În privinţa suspendării din funcţii a şefului CJ şi a primarului, prefectul a anunţat şi ieri că aşteaptă informări oficiale de la instanţe.

Directorul Aeroportului a devenit co­preşedinte pentru o zi al filialei ieşene a PNL, odată cu auto-suspendarea din funcţiile de partid a preşedintelui Consiliului Judeţean, Cris­tian Adomniţei. Biroul Politic Judeţean al PNL urmează să se întrunească astăzi pentru a dezbate situaţia creată de măsura arestului la domiciliu dispusă împotriva lui Adomniţei de către Curtea de Apel.

„În acest moment, copreşedinte al filialei este, alături de senatorul Dumitru Oprea, prim-vice­pre­şedintele filialei, respectiv domnul Marius Bodea. Este prevederea statutară care se apli­că automat. Strict pe documente, co­preşedinte al filialei este Bodea. Probabil ne vom întâlni sâmbătă pentru a stabili eventuale detalii“, a declarat liderul filialei mu­nicipale a PNL, Marius Dangă.

Reprezentanţii CJ nu au putut preciza ieri cine conduce efectiv instituţia. Preşedintele CJ nu şi-a delegat ieri efectiv atribuţiile către cei doi vicepreşedinţi, şi nici nu a fost avansată varianta de a lucra „din sufragerie“, cum s-a întâmplat în cazul primarului Gheor­ghe Nichita.

„Astăzi nu au fost documente care să necesite semnătura preşedintelui. Este şi vineri, iar programul este scurt. Vom vedea de luni care va fi varianta institu­ţio­nală adoptată“, a spus purtătorul de cuvânt al CJ, Marius Pârciu.

Aflat timp de o săptă­mână sub control judiciar, Adomniţei şi-a delegat până acum doar atribuţiile referitoare la Serviciul de Audit Intern al instituţiei şi cele referitoare la proiectele aflate în derulare în cadrul Di­recţiei de Proiecte şi Dezvoltare Durabilă. Ambele departamente ale CJ au intrat în subordinea vicepreşedintelui Vic­torel Lupu (PSD).

„Faptul că preşedintele se află în a­rest la domiciliu nu schimbă practic nimic. În lipsa preşedintelui, sarcinile acestuia sunt împărţite între cei doi vice­preşedinţi, exact la fel cum se întâmplă când este plecat în concediu. Avem fiecare zonele noastre de responsabilitate, aşa cum au fost stabilite şi aprobate în plen“, a spus al doilea vice­preşedinte al CJ, Alin Aivă­noaei.

Surse din cadrul CJ afirmă că Adom­niţei ar urma să intre în concediu de odihnă. Conform legii, preşedintele CJ are doar obligaţia de a informa Serviciul Personal cu privire la data de început şi de final a concediului, fără a avea nevoie de vreo aprobare. Pe durata concediului, atribuţiile sale vor fi delegate vice­preşedinţilor.

Prefectul Dan Cârlan a reiterat ieri faptul că instituţia pe care o conduce nu se va pronunţa cu privire la situaţia primarului şi preşedintelui CJ decât după primirea unei informări oficiale din partea instanţei. Din acel moment, ar putea fi demarate procedurile de suspendare din funcţie, în conformitate cu prevederile legii administraţiei publice locale. Cârlan nu a precizat însă dacă decizia care va fi luată după primirea infor­mării solicitate va fi cea de suspendare din funcţie a lui Nichita şi Adomniţei.

„În mo­mentul primirii oricăreia dintre cele două hotărâri, Instituţia Prefectului jude­ţului Iaşi va pune în mişcare toate procedurile legale aplicabile, potrivit conţinutului juridic al celor dispuse de către fiecare instanţă, respectând în integralitate preve­derile legii. Instituţia Prefectului nu a emis opinii, şi nici în continuare nu o va face, cu privire la posibila soluţie pe care o va adopta pe fond, întrucât acest lucru ar însemna o antepronunţare, pe speţe juridice ale căror proceduri încă nici nu au fost declanşate“, a declarat ieri prefectul.

VEDEŢI ŞI:

Vor fi suspendaţi Adomniţei şi Nichita? Decizie grea a prefectului Dan Cârlan

Ce va face în cazul şefului CJ prefectul de Iaşi, Dan Cârlan, despre care s-a spus că procedează îngăduitor cu primarul, fiindu-i prieten?

 

Nichita şi Adomniţei, vecini de „celulă“. Sunt arestaţi pe aceeaşi stradă în Iaşi

Iaşul, într-o postură pe cât de unică pe atât de ridicolă! Şi judeţul şi oraşul vor fi conduse de acasă, până la eventuale suspendări din funcţii. Întâmplarea face ca şi Nichita şi Adomniţei să locuiască pe aceeaşi stradă.

 

Comentarii