Încă un ieşean în Guvernul Grindeanu

Directorul tehnic de la ApaVital este noul secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării

sâmbătă, 27 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Directorul tehnic de la ApaVital este noul secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale pe Mihail Doruş, directorul tehnic de la ApaVital. Doruş a absolvit în 1992 Facultatea de Construcţii din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“, iar în 2008 a susţinut la Facultatea de Hidrotehnică din Bucureşti doctoratul cu tema „Studii şi cercetări referitoare la pierderile de apă în reţele de distribuţie“.

„Este un specialist foarte bun, din acest motiv l-am propus pentru ocuparea acestei funcţii“, ne-a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. „Lucrează în domeniul dezvoltării locale, în specialitatea reţelelor de apă-canal şi drumuri şi va fi un sprijin pentru toţi primarii – evident, şi pentru cei din Iaşi“, a mai spus şeful CJ.

„Am multe proiecte, pe investiţii şi fonduri europene, dar nu ştiu să vă spun cu care o să încep. Totul a venit foarte repede“, ne-a declarat Mihail Doruş, făcând aluzie la faptul că numirea sa a devenit oficială joi seara, iar luni trebuie să fie deja la Bucureşti. „Ministerul Dezvoltării Regionale (Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene – titulatura completă, n.r.) este foarte mare, iar eu merg în echipa de acolo. Cât priveşte atribuţiile mele de serviciu la ApaVital, încă nu s-a discutat cine le va prelua. Dar nu va fi o problemă, pentru că am mulţi colegi capabili“, ne-a mai spus Doruş.

Iaşul are acum în Guvernul Grindeanu un ministru (Tudorel Toader la Justiţie), trei secretari de stat (Ion Cîmpeanu la Mediu şi Ciprian Roşca şi Mihail Doruş la Dezvoltare Regională), un director general adjunct (Dan Cârlan, la Ministerul Energiei) şi un consilier al ministrului Consultării Publice şi Dialogului Social (Bogdan Bălănişcu). „Sunt încântat pentru că, iată, am reuşit să recuperăm în trei luni terenul pierdut şi respectul celor de la Bucureşti după declaraţiile lui Mihai Chirica de la începutul anului“, ne-a declarat Maricel Popa, făcând aluzie la „fronda“ din februarie a primarului care criticase adoptarea pe ascuns a celebrei Ordonanţe 13 privind dezincriminarea parţială a abuzului în serviciu. 

Comentarii