Dispută de orgoliu pe Mureş

sâmbătă, 22 aprilie 2017, 01:43
2 MIN
 Dispută de orgoliu pe Mureş

  Medicina Târgu Mureş – Penicilina Iaşi, astăzi de la ora 18:00, în penultima etapă a Diviziei A 1 de volei feminin

 
 
Meciul care se dispută astăzi la Târgu Mureş trebuie să arate limpede, matematic şi fără tăgadă cine este şefa în grupa inferioară a campionatului de volei. Un campionat care îşi dispută ultimele două etape în următoarele cinci zile şi care trenează, din lipsă de miză, ceea ce dovedeşte limpede că renunţarea la partidele eliminatorii în play-off(out) n-a fost o idee fericită, ba din contra.
 De pildă, în grupa fruntaşă, mai există dubii referitoare la locul II (CSM din Târgovişte şi Bucureşti), restul clasamentului fiind bătut în cuie. În VII-XII ar fi ceva mai multe necunoscute, însă aici nu există miza europeană din mini-eşalonul superior. Echipele retrogradate se ştiu (ordinea nu, dar ce mai contează?) iar Penicilina Iaşi încearcă să-şi consolideze, pe teren mureşean, locul VII la general în voleiul feminin românesc. Problema nu constă într-un pretins derby pentru acest loc (voleiul nu are drepturile de televizare din altă parte) ci de un meci de orgoliu. Una dintre echipele “vinovate” de ratarea turneului I-VI de către ieşence este cea din Târgu Mureş, care a câştigat în etapa a doua în faţa chimistelor. Acum, formaţia mureşeană cu pedigree se află în vrie dar luptă în continuare pentru prestigiu, folosind multe jucătoare de pepinieră, chiar talentate. Trebuie de spus că o înfrângere la Târgu Mureş nu înseamnă trecerea pe locul VIII, echipa antrenată de Dan Gavril şi Tatiana Popa urmând a juca miercuri, în faţa concitadinilor, cu SCM Piteşti. Programul etapei:
 
Grupa I-VI: Dinamo Bucureşti – CSM Lugoj, Ştiinţa Bacău – Volei Alba Blaj, CSM Târgovişte – CSM Bucureşti. Clasament: 1. Blaj – 84 p; 2. CSMB – 70 p; 3. Târgovişte – 67 p; 4. Bacău – 57 p; 5. Dinamo – 48 p; 6. Lugoj – 32.
Grupa VII-XII: CSU Galaţi – SCMU Craiova, SCM Piteşti – Unic Piatra Neamţ,  Medicina Târgu Mureş – Penicilina Iaşi. Clasament: 1. Penicilina – 48 p; 2. Medicina – 44 p; 3. Unic – 39 p; 4. Piteşti – 39 p; 5. Craiova – 6 p; 6. Galaţi – 6 p.
 
 
 
 

Comentarii