Doar Pandurii s-au calificat în grupele Ligii Europa

joi, 29 august 2013, 23:55
4 MIN
 Doar Pandurii s-au calificat în grupele Ligii Europa
Gorjenii au dat lovitura la Braga şi s-au calificat în grupele Ligii Europa

* Astra Giurgiu – Maccabi Haifa 1-1 (în tur, 0-2)

Astra: Lung – Bărboianu, Găman, Mureşan, Morais – Laban, Cristescu – Enache, Fatai, William – Ivanovski. Antrenor: Daniel Isăilă.
Maccabi: Saranov – Meshunar (’73 – Pytavaskyi), Cocalic, Keinan, Twatha (’19 – Scheimann) – Katan, Boccoli, Rayo – Turgeman (’61 – Ndlovu), Abuhazira, Ezra. Antrenor: Ariel Bernardo.
Arbitru: Hüseyin Göçek (Turcia)
Cartonaşe galbene: Fatai, Cristescu, Ivanovski / Katan, Rayo, Ndlovu, Boccoli
1-0, min. 27: corner de pe partea stângă, deviere Fatai, portarul Şaranov respinge în faţă, Găman reia în poartă.
1-1, min. 34: lovitură liberă executată de pe partea dreaptă de Rayo, mingea ia o traiectorie cu boltă iar Lung nu poate reţine la colţul scurt
Astra avea nevoie de cel puţin două goluri în timpul regulamentar fără a primi vreunul, pentru a spera la calificare. Însă, pe un teren îmbibat din cauza ploii şi cu o echipă lipsită de Măţel, Tembo şi Seto, acest deziderat a devenit iluzie. Giurgiuvenii au atacat de la început, oaspeţii au pigmentat jocul cu ceva contre, până în momentul în care Găman a deschis scorul. Însă n-au scăpat de ceea ce le-a fost frică, pentru că Maccabi, după gol a apăsat pe acceleraţie. Şi dacă Abuhazira n-a reuşit să profite de imobilitatea apărătorilor Astrei în min. 24, sofisticatul Rayo a reuşit un şut cu efect, la care Lung a reacţionat prea târziu. După pauză, gazdele şi-au continuat atacurile, dar marea ocazie a aparţinut israelienilor. Lung a respins şutul lui Boccoli, dar pentru Rayo golurile simple reprezintă corvezi. Pe măsura trecerii timpului şi a epuizării şanselor, s-a căutat golul pentru coeficient, dar Cristescu a tras centimetric pe lângă poartă.
 
Petrolul Ploieşti – Swansea 2-1 (0-0), în tur 1-5
Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo, Hoban, Guilherme – Mustivar (’66 – Romario), De Lucas (’46 – Teixeira) – Boudjemaa, Hamza, Priso – Doré (’46 – Camara). Antrenor: Cosmin Contra
Swansea: Tremmell – Rangel, Chico, Amat, Davies – Britton, De Guzman (’61 – Ki Sung-Yong), Donnelly – Pozuelo, Michu (’77 – Cañas), Hernandez (’68 – Lamah). Antrenor: Michael Laudrup
Arbitru: Michael Koukoulakis (Grecia).
Cartonaşe galbene: Mustivar, Priso / Amat, Tremmell, Britton 2 (eliminat, min. 86), Pozuelo, Chico
 1-0, min. 73: Priso primeşte un balon în adâncime de la Guilherme şi înscrie din careu;
1-1, min. 74: Lamah, din careu, în urma unei lovituri libere;
2-1, min. 83: Hamza, cu capul, din centrarea lui Guilherme
În ciuda declaraţiilor optimiste, nu se punea problema de schimbat soarta calificării după meciul tur. A fost o partidă jucată de ambele echipe pe cartea atacului total şi dacă petroliştii nu au obţinut o victorie de onoare, explicaţia este valoarea superioară a lotului. Au fost o sumedenie de faze de poartă, mai multe din partea Petrolului. A ratat cel mai mult Hamza, dar şi Priso, Boudjemaa sau Hoban au irosit mari ocazii de gol, în timp ce galezii au avut două bare, printre alte ocazii. Cel mai bun jucător al gazdelor a fost fundaşul Guilherme, care a pasat la ambele goluri.
 
SC Braga – Pandurii Târgu Jiu 0-2 (0-1, 0-0)
Braga: Eduardo – Baiano, N.Coelho, Santos, Joãozinho – L.Carlos, Mauro, R.Micael – Alan (’65 – Pardo), Edinho (’65 – Agra), Yazalde (’81 – Eder). Antrenor: Jesualdo Ferreira.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Erico, Christou, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică, Eric (’69 – Cristea), Nicoară (’84 – Ciucur) – Matulevicius. Antrenor: Cristian Pustai.
Arbitru: Liran Liany (Israel)
Cartonaşe galbene: Baiano, Santos, L. Carlos / Erico, Unguruşan, Nicoară, Christou, Momcilovic
0-1, min. 15: centrare obişnuită în careu, Buleică ia faţa lui Joãozinho şi înscrie cu capul.
0-2, min. 117: Ciucur, şut de la 17 metri la vinclul lung, din colţul careului mare.
"Pandurii" întreţineau speranţele româneşti de calificare a unei echipe în grupe, fără un joc sclipitor ca al Petrolului, dar exact în apărare şi precis în construcţie. Chiar şi cu un Eric şters, echipa lui Pustai a controlat prima repriză datorită şi unei evoluţii în dorul lelii a Bragăi, parcă plictisită de formalitatea meciului. Golul lui Buleică, la o fază anodină, a fost singurul până la pauză. După pauză, Braga a dat semne de deşteptare şi şutul lui Edinho l-a zguduit pe Mingote, care a scos şi un şut precis al lui Alan. Oltenii s-au retras în defensivă, aşteptând gazdele să-şi epuizeze răbdarea. Micael a avut ultima ocazie înainte de prelungiri. Două bare (Eder şi Ciucur) au animat un final obosit, ultimul fiind omul care a decis totul.

Comentarii