Doctorița implicată în cele mai mari scandaluri din ultimii ani, numită director medical

marți, 12 septembrie 2017, 01:56
2 MIN
 Doctorița implicată în cele mai mari scandaluri din ultimii ani, numită director medical

Reprezentanţii Consiliului Jude­ţean (CJ) Iaşi au semnat în cursul zilei de ieri ordinul de numire a unui nou director medical al Maternităţii „Elena Doamna“, în locul prof.dr. Florentin Dumitrache, care a împlinit vârsta de pensionare recent. Timp de şase luni, postul de director medical interimar va fi ocupat de dr. Simona Niculescu.

De-a lungul timpului, dr. Niculescu a fost implicată în mai multe scandaluri me­dicale, cel mai cunoscut dintre acestea fiind cazul familiei Ciobanu.

În luna septembrie a anului 2014, bebeluşul familiei Ciobanu s-a născut mort, sarcina fiind suprave­gheată în cele nouă luni de dr. Niculescu. Atunci, tatăl copilului, Constantin Ciobanu, susţine că a ajuns în miezul nopţii în maternitate alături de soţia sa, care suferea dureri puternice, ca să descopere că niciun doctor nu era de gardă, ajungând să sune la 112 de pe holul spitalului. Bebeluşul, despre care doctorii au susţinut iniţial că a murit la naştere, s-a dovedit că era mort cu cel puţin 24 de ore înainte ca femeia să vină în spital, în timp ce doctorii susţineau că s-au efectuat patru controale în timpul monitorizării care au arătat o „evoluţie bună a mamei şi a fătului şi nedeclanşarea sarcinei“.

Un alt caz a fost cel al tinerei Mo­nica Neamţu, care a fost operată de mai multe ori din cauza unei erori medicale. Prima dată s-a intervenit laparosopic pentru eliminarea sar­cinii, care era extrauterină, iar în timpul operaţiei s-a produs o hemo­ragie puternică. După câteva ore de la finalizarea primei intervenţii, pa­cienta a fost operată de dr. Simona Niculescu, care era medicul de gardă în acel moment, şi care l-a chemat pe soţul său, prof. dr. Dan Niculescu, de la Spitalul „Sf. Spiridon“, tânăra fiind apoi transfe­rată în stare critică la acelaşi spital, unde a mai fost operată de câteva ori, supravieţuind miraculos.

Dr. Simona Niculescu va ocupa această funcţie de director medical până la organizarea concursului de către Consiliul de Administraţie al spitalului.

Comentarii