N

Doi bărbaţi în stare gravă după ce au intrat cu maşina într-un cap de pod

N

sâmbătă, 17 mai 2014, 16:49
2 MIN

\N

 

Două familii care se întorceau sâmbătă de la Iaşi unde au participat la beatificarea episcopului Anton Durcovici au ajuns la spital după ce şoferul a adormit la volan din cauza oboselii, şi s-a izbit de un podeţ. Şoferul se zbate între viaţă şi moarte pe patul de spital. Accidentul a avut loc în satul Conţeşti, din comuna Valea Seacă, în jurul orei 17. În urma accidentului, doi bărbaţi printre care şi şoferul, au ajuns în stare gravă la spital, iar două femei au suferit traumatisme uşoare. Cei doi bărbaţi, ambii din Botoşani, au fost investigaţi în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul “Sfântul Spiridon”, după care au fost transferaţi la Neurochirurgie. “Unul dintre ei, în vârstă de 59 de ani, cel mai probabil şoferul autoturismului, este rănit grav. Pacientul are un traumatism cranio-cerebral acut sever, o contuzie toraco-abdominală, o fractură de bazin şi este în comă profundă de gradul al IV-lea.Cealaltă victimă, în vârstă de 51 de ani, este inconştient, are un traumatism cranio-cerebral şi un traumatism cranio-facial“, a explicat dr. Gabriel Perianu, medic primar UPU.

Poliţiştii au precizat că pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. “Accidentul a fost anunţat la ora 16.56, pe drumul dintre Paşcani şi Lespezi. Şoferul unui autoturism a adormit la volan şi s-a izbit de un podeţ. A fost nevoie de descarcerare pentru scoaterea a doi pasageri, care stăteau pe locurile din faţă”, a declarat Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al Poliţiei. Un alt accident a avut loc duminică, pe şoseaua de centură de la Uricani.

O familie din Vaslui care circula pe şosea, a lovit o Dacie 1310, în care se aflau mai mulţi ţigani, după care a sărit de pe rambleul şoselei şi s-a răsturnat pe o parte. “Au fost accidentate două persoane din autoturismul Opel, dintre care una a refuzat transportul la spital. Cealaltă a fost rănită uşor şi transportată la spital de une chipaj SMURD. în acest caz este vorba despre neacordarea de prioritate de către şoferul Daciei”, au precizat poliţiştii de la faţa locului. (Andrei DÎSCĂ, Iulia CIUHU)

 

Comentarii