Doi experimentaţi hoţi din maşini, prinşi după ce au poftit şi la dulciurile dintr-un magazin sătesc

vineri, 21 noiembrie 2014, 09:49
2 MIN
 Doi experimentaţi hoţi din maşini, prinşi după ce au poftit şi la dulciurile dintr-un magazin sătesc

Cei doi au la activ, potrivit Poliţiei, nu mai puţin de zece spargeri de autoturisme din Iaşi şi Miroslava. Cum au fost prinşi?

Doi tineri din Iaşi au reuşit „performanţa“ de a sparge zece autoturisme, din interiorul cărora luau bunuri pe care apoi le vindeau. Tot ei au reuşit să spargă şi un magazin din Miroslava, de unde au luat ţigări, dulciuri şi băuturi alcoolice, bunuri care au fost găsite de poliţişti la domiciliul unuia dintre ei. Ei au spart magazinul chiar în noaptea în care au fost „săltaţi“ de poliţişti. Pentru a-i prinde, poliţiştii au făcut numeroase pânde în toiul nopţii, în zonele unde aceştia preferau să spargă maşinile.

În perioada 3 octombrie – 19 noiembrie, poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în municipiul Iaşi, au fost sustrase bunuri din mai multe autoturisme parcate în diferite zone. Poliţiştii au efectuat verificări şi investigaţii, iar în noaptea dintre 19 şi 20 noiembrie au depistat şi condus la audieri două persoane bănuite de comiterea acestor fapte: Petru O., de 31 de ani, şi Petronel C., de 19 ani, din municipiul Iaşi.

„La ora 01.40, aceştia se deplasau dinspre comuna Miroslava către municipiul Iaşi. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în noaptea de 19 spre 20 noiembrie, în jurul orei 24, prin efracţie, ar fi pătruns într-un magazin din comuna Miroslava, de unde ar fi sustras produse în valoare de 1.500 lei, bunuri pe care le-au depozitat într-o locuinţă din comuna Miroslava. De asemenea, s-a mai stabilit că cei doi sunt bănuiţi de comiterea a 10 infracţiuni de furt prin spargerea geamului la autoturisme, fapte comise pe raza municipiului Iaşi cât şi a comunei Miroslava“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Anchetatorii au reuşit să recupereze toate bunurile furate din magazinul din Miroslava, dar şi o parte din bunurile furate din autoturismele sparte. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru infracţiunea de furt calificat.

Comentarii