Doi fraţi au fost condamnaţi la puşcărie după ce au furat suc

marți, 30 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Doi fraţi au fost condamnaţi la puşcărie după ce au furat suc

Judecătoria Iaşi a dat ieri o sentinţă dură în cazul a doi fraţi din Iaşi acuzaţi că au furat câteva zeci de doze de suc de la o societate comercială din oraş. Magistraţii au decis ca fraţii Vasilică şi Ciprian Ionaşcu, de 23, respectiv 18 ani, să stea câte doi ani şi nouă luni după gratii după ce au fost trimişi în judecată pentru furt calificat.

Anchetatorii spun că fapta comisă de ei s-ar fi petrecut în noaptea de 24 spre 25 mai. Atunci, în jurul orei 3, Vasilică Ionaşcu se afla pe Aleea Nicolina şi a văzut o vitrină frigorifică în care se aflau sucuri. Şi-a sunat fratele, căruia i-a spus să vină în zonă cu un cărucior.

După ce Ciprian a ajuns la locul faptei, fratele său şi-a pus mănuşi şi cu o cheie potrivită a reuşit să deschidă frigiderul. Ulterior, a luat 70 de doze şi 54 de PET-uri de suc, a căror valoarea a fost estimată la 500 de lei.

Un trecător i-a zărit pe cei doi fraţi în timp ce încărcau produsele furate în cărucior şi a sunat la 112. La faţa locului a ajuns în scurt timp o patrulă de Poliţie, care i-a prins în flagrant pe cei doi. Dozele şi bidoanele de suc au fost ulterior recuperate şi restituite proprietarului. Sentinţa dată ieri de Judecătorie nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Comentarii