Doi ieşeni au fugit înot până în Basarabia de teama poliţiştilor

duminică, 17 august 2014, 12:38
2 MIN

Acţiune complicată dusă la bun sfârşit de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Iaşi, în colaborare cu omologii de peste Prut.

Doi tineri de 17, respectiv 22 de ani, au fost reţinuţi în Republica Moldova după ce, prinşi în flagrant de autorităţile române, au înotat Prutul până în ţara vecină. Potrivit autorităţilor, cei doi ieşeni, ambii din localitatea Victoria, au fost identificaţi la finele săptămânii trecute în timp ce încercau să ridice patru colete cu ţigări de contrabandă de pe malul Prutului din localitatea Frăsuleni. Coletele erau supravegheate de poliţişti, care au intervenit în momentul în care tinerii s-au apropiat de ele.

“Deoarece bărbaţii nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale, moment în care cele două persoane au sărit în râul Prut traversând înot Prutul din România în Republica Moldova”, au precizat autorităţile române.

În urma cooperării cu poliţia de frontieră din ţara vecină, cele două persoane au fost reţinute pe malul moldovenesc. “În urma inventarierii celor patru colete au rezultat un număr de 94.400 ţigarete marca Ashima în valoare de 41.864 lei, care au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor”, au încheiat poliţiştii de frontieră.

Comentarii