Doi miniştri la ceremonia fastuoasă de deschidere a anului universitar la UMF

marți, 24 septembrie 2013, 01:50
2 MIN
 Doi miniştri la ceremonia fastuoasă de deschidere a anului universitar la UMF

Evenimentul, la care sunt anunţaţi deja doi miniştri, va avea loc luni.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ organizează luni, 30 septembrie, în Piaţa Naţiunilor din faţa instituţiei de învăţământ superior, o ceremonie amplă de deschidere a noului an universitar. Pusă de către conducerea universităţii sub semnul „diversităţii şi multiculturalităţii“, festivitatea va începe de la ora 17.30 şi se va deschide cu ceremonia drapelelor. În cadrul acesteia din urmă, 84 de studenţi, reprezentând cele 84 de ţări, care au fost învăţăcei la UMF, vor defila cu drapelul patriei lor în faţa invitaţilor din Piaţa Naţiunilor. În continuare, după mesajele de rigoare ale conducerii universităţii şi ale altor invitaţi, va avea loc spectacolul de teatru dans „OuiBaDa“, în regia lui Gigi Căciuleanu. „Este o creaţie coregrafică în care este evident traseul coregrafului Gigi Căciuleanu între două spaţii culturale, căutarea unui «acasă» care nu se fixează nicicând într-un spaţiu unic, concret, într-o cultură detectabilă prin prisma unui studiu antropologic“, este descrisă piesa într-un comunicat remis redacţiei.

„Nu ştiu cât va costa evenimentul, dar vor fi prezenţi ministrul Sănătăţii şi al Educaţiei Naţionale, va fi o expoziţie cu obiecte tradiţionale din ţările din care provin studenţii înscrişi la UMF, aduse şi prezentate de către ei. Intrăm optimişti în noul an universitar pentru că proiectele strategice se desfăşoară conform planificării şi fiindcă avem dorinţa de a continua pe această politică de globalizare prin multitudinea de studenţi străini pe care îi avem“, a declarat prof.dr. Vasile Astărăstoae, rectorul instituţiei.

Festivitatea se va încheia cu un foc de artificii şi o proiecţie video, la ora 21, iar din ziua următoare, studenţii vor relua cursurile conform orarului.

Comentarii