„Dorel” a lăsat fără apă o întreagă comună. Localitățile în care apa nu curge azi

marți, 12 aprilie 2016, 01:51
2 MIN
 „Dorel” a lăsat fără apă o întreagă comună. Localitățile în care apa nu curge azi

Un “Dorel” al unei firme de construcţii a lăsat o comună fără apă.  

Furnizarea apei potabile în comuna Ipatele a fost întreruptă, după ce în urma unor lucrări la un drum din satul Cuza Vodă a fost avariată una din conductele ApaVital. “În localitate, contractorul primăriei, Eky-Sam, execută lucrări de modernizare a podurilor şi podeţelor. Lucrările acestui contractor, executate prin săpătură mecanică, în carosabil, lângă un pod din satul Cuza Vodă, au dus la avarierea unei conducte, pe o lungime de 2-3 metri. Pentru refacere, am fost nevoiţi să întrerupem furnizarea apei până în jurul orei 16. Împreună cu primăria, s-a efectuat o constatare asupra avariei provocate, urmând ca societatea contractoare să plătească intervenţia şi materialele folosite pentru repunerea în funcţiune a reţelei de distribuţie a apei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ApaVital, Răzvan Manolache.

ApaVital a anunţat totodată întreruperea furnizării apei în Bârnova, Leţcani şi Cepleniţa, în cursul zilei de mâine. Întreruperea este motivată de lucrările programate de furnizorul ieşean de servicii de apă-canal pentru igienizarea rezervoarelor de apă din mediul rural.

În satele Bârnova, Vişani, Cercu, Todirel şi Pietrărie, ca şi pe şoseaua Iaşi – Bârnova şi strada Fermei, apa va fi întreruptă în intervalul orar estimat 8.00-18.00. În satele Leţcani, Bogonos, Cogeasca şi Cucuteni, întreruperea îi va afecta pe locuitori în intervalul 8.00-20.00. Furnizarea apei în comuna Cepleniţa va fi întreruptă în intervalul 8.00-16.00. “În vederea evitării efectelor negative cauzate de lipsa apei, ApaVital roagă consumatorii afectaţi să-şi creeze rezerve de apă pentru perioada de întrerupere. Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, clienţii pot suna la numărul de telefon 0232.969”, au precizat reprezentanţii ApaVital.

Comentarii