Dosar de corupţie cu terenuri în Valea Lupului. Cum se pretindea şpaga?

marți, 02 septembrie 2014, 01:52
1 MIN
 Dosar de corupţie cu terenuri în Valea Lupului. Cum se pretindea şpaga?

Caz tipic: cum pretinde şpaga în bani un consilier local prin vânzarea trucată a unui teren.

Magistraţii ieşeni au decis că rechizitoriul întocmit de DNA Iaşi în cazul unui consilier local din Valea Lupului este legal întocmit. Cazul urmează a fi judecat, astfel, pe fond, începând cu perioada următoare. Potrivit rechizitoriului, consilierul local Gheorghe Dumitriu este acuzat de trafic de influenţă, în acelaşi dosar mai fiind acuzat de abuz în serviciu şi referentul cadastral Dumitru Lăcătuşu.

Anchetatatorii au stabilit că, în perioada 28 februarie – 19 aprilie 2012, Dumitriu ar fi pretins ca două persoane să-i cumpere un teren de 15.000 metri pătraţi, cu un preţ de 90.000 de euro mai mare decât valoarea de piaţă. „În schimbul acestei sume, Dumitriu Gheorghe a promis că îşi va exercita influenţa asupra inculpatului Lacătuşu, persoana fizica autorizată să întocmească documentaţii cadastrale în vederea intabulării dreptului de proprietate asupra terenurilor şi membru al Comisiei locale din Valea Lupului pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor“, au spus procurorii.

Lacatuşu a fost de acord să-şi încalce atribuţiile de serviciu. „Inculpatul a întocmit, contrar legii, o documentaţie cadastrală în vederea intabularii dreptului de proprietate al acelei persoane, poziţionând amplasamentul terenului într-o locaţie despre care ştia că face obiectul dreptului de proprietate al altei persoane“, au mai precizat anchetatorii.

Comentarii