Două victime ale accidentului de la Braşov, aduse la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi

miercuri, 22 iunie 2016, 01:51
1 MIN
 Două victime ale accidentului de la Braşov, aduse la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi

Dintre cei şase copii care au necesitat internare în spitalele braşovene în urma accidentului din localitatea Perşani, doi au fost transferaţi la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iaşi la solicitarea părinţilor. Conform reprezentanţilor unităţii medicale, aceştia au suferit traumatism cranio-cerebral minor, iar starea lor a fost bună de la început. Unul dintre pacienţi, un băiat, a fost deja externat, iar fata în vârstă de 13 ani va mai rămâne internată.

„Pacienta a suferit o fractură de coloană toracală, care necesită tratament conservativ. Concret, aceasta trebuie să poarte o orteză, ca un corset, timp de două luni. Este mai puţin grav, din fericire, nu i-au fost afectate picioarele, şi se va recupera”, a precizat dr. Marius Dabija, medic primar neurochirurg şi purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie.

În cursul zilei de vineri, un microbuz cu număr de înmatriculare din judeţul Iaşi a fost implicat într-un accident rutier pe DN1 în zona localităţii Perşani, din judeţul Braşov. Acesta transporta copii şi adulţi de la Palatul Copiilor din Iaşi la un concurs din judeţul Arad. În urma accidentului, patru persoane au decedat, iar ceilalţi pasageri cu vârste între 12 şi 19 ani au fost transportaţi la patru spitale din Braşov, cu diferite politraumatisme. 

 

Comentarii