Drona care a surprins imagini după accidentul aviatic a fost găsită

vineri, 19 decembrie 2014, 15:43
1 MIN
 Drona care a surprins imagini după accidentul aviatic a fost găsită

Drona aparţinând Claboo Media, o firmă specializată în filmări de la înălţime, care a surprins imagini după accidentul aviatic de la Siutghiol şi care a dispărut fără urmă a fost găsită de localnici.

Drona, aparţinând lui Bogdan Dumitru, a fost găsită de reprezentanţii unui hotel din Mamaia şi a fost predată la IPJ Constanţa. Dumitru, proprietarul aparatului, a declarat că drona a dispărut fără urmă după producerea accidentului aviatic.

Bogdan Dumitru se afla pe mal atunci când elicopterul SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol, din Constanţa. El susţine că drona şi, implicit, imaginile surprinse de aceasta, au dispărut fără urmă.

„Când am ajuns la faţa locului, o persoană se afla în apă, strigând după ajutor. Nu se desluşea ce strigă. Se afla la fix 174 metri de mal. Aşa mi-au arătat datele înregistrate de drona pe care am ridicat-o în aer şi pe care am pilotat-o până deasupra locului prăbuşirii. Drona filma full HD şi funcţiona în parametri optimi. Avea baterie 74%, 4 minute de înregistrare anterioară şi era securizată de 11 sateliţi“, a povestit Bogdan Dumitru.

Potrivit proprietarului, în timp rona survola locul accidentului, la 64 de metri înălţime, a ieşit de sub control, iar el a pierdut comanda dispozitivului, care s-a îndepărtat brusc şi a mers către mal, la 400 metri nord de Butoaie.

evz.ro

 

Comentarii