După ce a încasat penalizări, Primăria se împrumută ca să finalizeze managementul traficului

luni, 28 septembrie 2015, 01:53
2 MIN
 După ce a încasat penalizări, Primăria se împrumută ca să finalizeze managementul traficului

Primăria caută bani pentru a finaliza proiecte cu finanţare europeană. Consilierii locali au fost chemaţi în şedinţă miercuri pentru a dezbate un proiect de hotărâre care vizează încheierea unui credit în valoare de 30 de milioane lei.

Suma este destinată finalizării proiectului de management al traficului şi al celui de reabilitare a şcolii generale nr. 12 “Carol I”. “Municipiul Iaşi derulează un amplu program de investiţii pentru dezvoltare şi creştere economică finanţate prin fonduri europene, fapt care ne-a situat până acum jumătate de an pe primul loc din punctul de vedere al gradului de asborbţie la nivelul întregii ţări. Municipiul a făcut eforturi deosebite pentru a susţine îndeplinirea obiectivelor din cadrul Strategiei Naţionale de atragere a fondurilor europene, dar, cu toate acestea, de la începutul anului 2015 ne confruntăm cu o situaţie foarte dificilă în demersul de finalizare a implementării proiectelor cu finanţare europeană contractate şi aflate în derulare în prezent”, se menţionează în nota de fundamentare a proiectului.

Cea mai mare parte a sumei căutate de Primărie, respectiv 29,6 milioane lei, ar urma să susţină realizarea sistemului de management al traficului. Din această sumă, cheltuielile neeligibile asociate proiectului, inclusiv penalizările aplicate acestuia, se ridică la 21,6 milioane lei, iar 7,1 milioane lei vor fi reprezentaţi de valoarea prefinanţării din sursele municipalităţii. În cazul Şcolii “Carol I” sunt necesare 305.500 lei.
 
Creditul contractat de Primărie va acoperi practic penalizarea de 25% aplicată contractului de lucrări aferent sistemului de management al traficului pentru nereguli în atribuirea acestuia şi de 5% aplicată contractului de lucrări aferent reabilitării şcolii. Finanţarea nerambursabilă a managementului de trafic a fost suspendată în martie de către Autoritatea de Management până la finalizarea de către DNA a anchetei privind proiectul.
 

Comentarii