După o luptă de un an în justiţie: concediat a doua oară după ce a fost pozat de colegi

luni, 30 iunie 2014, 02:04
3 MIN
 După o luptă de un an în justiţie: concediat a doua oară după ce a fost pozat de colegi

Lupta în instanţă a şoferului de la Salubris Maricel Butnaru a început în vara anului trecut. Şoferul firmei care se ocupă cu salubrizarea în municipiu a fost cercetat de şefi după ce nu ar fi colectat în mod corect deşeurile.

Astel, potrivit deciziei de desfacere a contractului de muncă, semnată pe 27 mai 2013 de directorul Salubris, Ion Apos­tol, Butnaru ar fi comis fapta pe 15 aprilie 2013, pe timp de noapte, atunci când nu ar fi respectat sarcinile de serviciu în timp ce se afla în cartierul Fru­moasa.

„În speţă, deşi containerele sunt inscripţionate pe culori diferite de tipuri de materiale, şoferul But­naru Maricel nu a efectuat colectarea separată a materialelor conţinute în containere. Din fotografiile prezentate se poate observa că, deşi salariatul But­naru Maricel montase pe maşina pe care efectua serviciul plăcuţă ins­cripţionată pe care era menţiunea «colectare selectivă pet şi plastic», acesta ridica de fapt de la punctele de colectare atât pet şi plastic, cât şi hârtie-carton şi deşeu menajer umed“, se arată în documentul citat.

„Dovezile sunt false“

Şoferul de la Salubris a ajuns să fie cercetat ca urmare a unei sesizări făcute de un coleg, şef de coloană auto, care a prezentat şi fotografii în acest sens. Ulterior desfacerii contractului de muncă, Maricel Butnaru a atacat în instanţă decizia luată de şefii săi. Procesul s-a înregistrat mai întâi la Tribunalul Iaşi, instanţă care în luna martie a acestui an i-a dat de câştig salariatului şi a dispus ca acesta să fie reintegrat. La scurt timp după reangajare, Butnaru le-a solicitat reprezentanţilor Salubris să îi achite drepturile salariale aferente perioadei în care a fost demis. Societatea nu a fost de acord, întrucât atacase soluţia primei instanţe.

Pe 13 iunie, Curtea de Apel Iaşi a întors soluţia dată de Tribunal şi a admis apelul SC Salubris SA. Câteva zile mai târziu, şefii acestei unităţi au pus în aplicare decizia definitivă şi au dispus ca, începând cu 1 iulie, Maricel Butnaru să fie demis încă o dată.

Şofe­rul spune însă că acuzaţiile care i se impută nu sunt adevărate şi că probele aduse împotriva sa ar fi contrafăcute. „Dovezile aduse nu sunt adevărate. Mie mi s-a spus imediat după ce am câştigat la Tribunal că o să pierd la Curtea de Apel Iaşi. Nu înţeleg cum este posibil aşa ceva. Sunt şofer din 1974 şi nu am avut niciodată vreo pro­blemă până acum. Consider că sunt victima unui abuz“, spune Ma­ricel But­naru, care susţine că va apela la căile extraordinare de atac din justiţie pentru a-şi face dreptate.

Comentarii