Ecaterina Andronescu: Pregătim elevi şi studenţi pentru profesiuni care nu s-au născut încă

joi, 20 februarie 2014, 15:48
1 MIN
 Ecaterina Andronescu: Pregătim elevi şi studenţi pentru profesiuni care nu s-au născut încă

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat joi că în şcoală sunt pregătiţi elevi şi studenţi "pentru profesiuni care nu s-au născut încă".

"Şcoala, astăzi, după opinia mea este supusă unor provocări extraordinare. Schimbările din societate sunt de o frecvenţă şi de o amplitudine fără precedent. Eu sunt conştientă că noi, astăzi, în şcoală pregătim elevi şi studenţi pentru profesiuni care nu s-au născut încă", a spus Andronescu, la o masă rotundă organizată, la Palatul Parlamentului, de Comitetul Sindical European pentru Educaţie, în colaborare cu Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Potrivit fostului ministru, dialogul ajută la identificarea celor mai potrivite strategii pentru educaţie.

"Dialogul este cel care ne ajută să identificăm cele mai potrivite strategii pentru educaţie, cele mai bune soluţii de implementare a acestora, de ce nu, cele mai bune idei pe care să le aşezăm într-o legislaţie care să ajute mediul educativ care să nu încurce educaţia, să nu încerce să stăpânească sistemul de educaţie, ci dimpotrivă, să-i dea autonomie sistemului de educaţie, ca acesta să poată evolua spre performanţă", a explicat senatorul. (Agerpres)

Comentarii