Echipa care alungă spectatorii (GALERIE FOTO)

sâmbătă, 30 noiembrie 2013, 02:50
7 MIN
 Echipa care alungă spectatorii (GALERIE FOTO)

 

 
CSMS Iaşi – CF Brăila 1-2 (0-1), în etapa a XVI-a a Ligii a II-a de fotbal. Ieşenii au făcut un nou joc extrem de modest în faţa unei trupe care se confruntă cu grave probleme financiare. Antrenorul Marius Lăcătuş şi-a arătat disponibilitatea de a pleca din Copou

GALERIE FOTO

 

 
Iaşi: B. Miron – Voicu (’55 – Dedu), Creţu, Vişa, Vladu – Onofraş (’55 Cl. Ionescu), Olah, Mihalache, Ţigănaşu – Dobre (’81 – Crenganiş), Herghelegiu. Antrenor: Marius Lăcătuş.
Brăila: Comănescu – Spiridon, Ignat,  Ivan, Necoară – Ochia – Bosoi (’66 –  Ciocîlteu), R. Neagoe, S. Frunză, M. Dima (’79 – G. Iordache) – Ndigwe (’86 Olenic). Antrenor: Alin Pînzaru.
Cartonaşe galbene: Herghelegiu (’70), Olah (’72), Ţigănaşu (‘90^2) – Ivan (’33), Ochia (’80), Olenic (‘90^2).
Cartonaş roşu: Creţu (’78 – pentru fault asupra unui adversar aflat în poziţie iminentă de gol).
Arbitri: Fl. Andrei (Tîrgu Mureş); M. Balint (Cluj), A. Roman (Tîrgu Neamţ).
 
0-1, min. 12: Ndigwe, cu un şut în vinclu, la colţul lung, de la 20 de metri, lateral dreapta;
0-2, min. 78: Frunză pleacă de la mijlocul terenului cu Creţu în “spatele” lui, ieşeanul îl faultează exact când brăileanul intră în careu, iar Neagoe transformă penaltiul acordat;
1-2, min. 90^1: Vişa deviază cu capul, de la marginea careului mare, o “minge lungă”, Crenganiş înscrie din zonă centrală.
 
Semnalele de alarmă trase în legătură cu randamentul CSMS Iaşi nu au fost auzite de nimeni! Echipa ieşeană a încheiat anul în genunchi, o nouă prestaţie lamentabilă a trupei pregătite de Marius Lăcătuş generând un eşec incredibil, suferit în faţa unei echipe care face sărbătoare în vestiar atunci când apar câteva bancnote!
Deşi a recunoscut că sâmbăta trecută, la Bacău, că echipa sa a fost “zero barat”, Lăcătuş a mers în meciul cu Brăila, cu excepţia rocadei Firoiu – Voicu, pe aceeaşi formulă cu care s-a umplut de penibil în urbea lui Bacovia. Drept urmare, jocul ieşenilor a fost la fel de lipsit de orizont şi de determinare, antrenorul negăsind metoda de a trezi o grupare în care se află mulţi jucători cu sute de meciuri la nivelul primului eşalon şi fotbalişti trecuţi pe la naţionala de tineret.
Simţind slăbiciunile gazdelor, Brăila nu s-a lăsat invitată prea mult să intre în joc, oaspeţii deschizând scorul prin Ndigwe, la doar un minut după ce Comănescu parase şutul lui Onofraş, care scăpase singur. Haosul din jocul Iaşului s-a simţit din plin, reluările lui Herghelegiu (’23) şi Dobre (’36) peste poartă spunând multe despre inspiraţia CSMS, trupă care a avut doar trei momente periculoase cu adevărat până la pauză: în minutul 35, Comănescu a respins şutul puternic expediat de Voicu, de la 20 de metri, iar Onofraş a trimis apoi “peste”, de la 16 metri, iar în minutul 45, Mihalache a şutat mingea în bara transversală. Actul doi a fost şi mai aspru pentru cei care au rămas lângă o echipă care alungă pe toată lumea. Gazdele au avut prima încercare cadrată a actului secund abia în minutul 70 (!), când Comănescu a respins după lovitura de cap a lui Ionescu (Herghelegiu a înscris apoi, însă din ofsaid), şi s-au văzut conduse cu 2-0 în minutul 78, după ce Creţu a aşteptat ca Frunză să intre în careu pentru a-l faulta! Abia pe final, CSMS a mai pâlpâit, încercările lui Olah (’86 – portarul a respins un şut de la 20 de metri) şi Vişa (’90 – “cap” deviat în corner) prefaţând golul lui Crenganiş. Prima reuşită a juniorului ieşean într-un meci oficial de seniori nu a fost urmată de o alta, care să aducă măcar un punct, chiar dacă arbitrul a prelungit actul doi cu peste cinci minute!
Aşadar, ieşire tristă din scenă pentru CSMS în 2013, în ton cam cu tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă în Copou.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Marius Lăcătuş: “Prea multe nu sunt de spus după un asemenea rezultat. E al doilea meci pierdut după un joc slab, în care am avut aceleaşi greşeli în ofensivă şi în defensivă ca şi până acum. Nici nu ştiu cum să cataloghez rezultatul. Echipa adversă a avut două ocazii şi a dat două goluri. Deşi am fost nemulţumit de jocul de la Bacău, am făcut o singură schimbare în formula de start faţă de etapa trecută pentru că nu am văzut o reacţie pozitivă a celor care nu au jucat. Nu mă deranjează că a luat Creţu roşu ci că s-a pierdut iarăşi mingea uşor în zonă centrală. Pentru mine a fost o perioadă mediocră la Iaşi. E normal să fiu contestat de public. Va urma o analiză şi dacă administrativul va considera că sunt principalul vinovat, nu mă voi crampona de scaun ori de contract. Am şi eu partea mea de vină. Trebuia să fiu mai drastic cu jucătorii, să apelez la sancţiuni. Poate nici nu am reuşit să-i motivez”.

Alin Pînzaru: “După cum am jucat în ultima etapă, speram să câştigăm. Avem un nucleu bun de jucători, doar problemele financiare ne-au făcut să nu ne clasăm mai sus. Victoria asta ne ajută însă doar dacă ne clasăm în primele şase. Am fost măcinaţi în ultimele luni, în care ni s-a tot promis că se va rezolva problema cu banii. Şi acum sunt restanţe de câteva luni, însă se pare că a apărut ceva interes, a venit cineva lângă noi şi a mai alinat câte ceva. Sperăm ca lucrurile să se rezolve măcar în iarnă. În această serie, nu-s mari diferenţele între echipe. Rapidul e solidă, Berceni – interesantă, iar Iaşul – zbuciumată”.

Frunză rezolvă dilema
 
 
^ Antrenorul Marius Lăcătuş şi preşedintele Florin Prunea au avut opinii diferite în legătură cu calitatea lotului de jucători al CSMS. Tehnicianul a apreciat că “trebuie făcut ceva la capitolul lotul de jucători. Nu-mi place să dau în jucători, nu le contest valoarea, ci exprimarea. Fie se mulţumesc cu puţin, fie atât pot oferi. Nu regret că am venit, pentru că ştiam lotul, aveam încredere în el, în realizarea obiectivului, însă acum cred că avem şanse mici de promovare, cu actualul lot”. ^ La câteva minute, a venit replica lui Prunea: “Nu comentez opiniile lui Marius Lăcătuş. În vară, au fost aduşi jucători de Divizia A, cu mari sacrificii. Unii au confirmat, alţii – nu. E clar că trebuie să îmbunătăţim lotul, însă acesta este cel mai bun lot din serie”. ^ Contradicţia dintre cele două opinii a fost “rezolvată” de căpitanul CF Brăila. “Iaşul are lot, dar nu are echipă!” a spus Sorin Frunză. ^ Oaspeţii au făcut deplasarea la Iaşi cu un microbuz lipsit de confort, pe care scria “Cursă ocazională”. “Dacă mă gândesc cu ce am făcut deplasările până acum, cu maşini ca acelea cu care se plimbă muncitorii prin secţie, asta e bună!” a spus căpitanul oaspeţilor, Sorin Frunză. Înainte de a discuta cu Marius Onofraş, cu care a fost coechipier la Unirea Urziceni, brăileanul a explicat bucuria de la final: “Nu am mai văzut salariile de luni bune. De două etape, domnul Florin Cîrliga ne-a dat şi nouă nişte prime. Până acum jucam pe prestigiu şi pe nasturi! Ne-am bucurat că am mai luat şi noi nişte bani, înainte de sărbători, nu că am bătut Clinceniul şi Iaşul, care sunt sub Rapid şi Berceni”. ^ Autorul golului doi al Brăilei, Robert Neagoe, a fost legitimat o scurtă perioadă la CSMU Politehnica Iaşi. ^ Arbitrul Andrei a acordat penalty în minutul 78, doar după ce s-a consultat cu asistentul Balint, care i-a spus că infracţiunea lui Creţu a fost comisă în careu. ^ În afara reproşurilor adresate fotbaliştilor, puţinii spectatori prezenţi la meci i-au contestat pe Gheorghe Nichita, Florin Prunea şi Marius Lăcătuş
 
Nichita la vestiar

Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, a plecat val-vârtej la pauză din tribuna oficială, el intrând în vestiarul gazdelor. Lăcătuş nu a vrut să comenteze acest aspect. “Domnul primar a stat două-trei minute în vestiar, la pauză. În acest interval, eu eram în biroul meu” a spus tehnicianul. Prunea, în schimb, a dat câteva detalii: ‘Domnul primar pricepe fotbalul. A venit la pauză la vestiar, unde a avut o atitudine civilizată, prin care a încercat să motiveze echipa

Comentarii