Echipă europeană, club de judeţeană

miercuri, 13 iulie 2016, 01:43
2 MIN
 Echipă europeană, club de judeţeană

 Ieşenii au stat la cozi imense la o singură casă pentru a-şi procura bilete la meci. Au apărut bişniţarii la stadion, care vând tichete la suprapreţ

 
 
Nu suntem pregătiţi de Europa” a spus, în mod repetat, Florin Prunea. Episoadele derulate (şi) în ultima perioadă confirmă din plin spusele preşedintelui, clubul ieşean rămânând la nivelul eşaloanelor inferioare la mai multe capitole. Dacă alte acţiuni pline de amatorism (disfuncţionalităţi organizatorice, încercări de promovare făcute pe genunchi, adrese nesemnate ori conţinând erori gramaticale etc.) nu i-au afectat direct pe ieşeni, aceştia şi-au strigat ieri nemulţumirea pentru că au stat la cozi imense pentru a-şi putea cumpăra tichete de intrare la partida cu Hajduk. Iritaţi de faptul că o singură casă de bilete a fost deschisă, fanii CSMS au acuzat vehement modul în care sunt trataţi dar şi faptul că nu s-au luat măsuri de înlocuire a scaunelor de pe stadionul  “Emil Alexandrescu” imediat după ce s-a reuşit calificarea în cupele europene. Din această cauză, ieri s-au distribuit doar 4 266 de bilete, toate fiind epuizate, alţi aproximativ 300 de ieşeni urmând a intra liber, pentru că şi-au luat abonament.
Astăzi s-ar putea vinde alte tichete, în funcţie de numărul de scaune care vor mai fi montate. Până aseară, stadionul avea circa 5 900 de scaune noi, circa 500 în sectorul oaspeţilor. Ţinând cont de cele 350 de scaune de la tribuna 0, care erau regulamentare şi de faptul că s-ar putea ca astăzi şi mâine să mai fie montate câteva sute, minimum 3 000 de ieşeni (capacitatea stadionului era de 11 300 de locuri,  însă aproape 10% trebuie lăsate libere ca măsură de siguranţă) vor pierde posibilitatea de a vedea pe viu primul meci european din istoria oraşului.
De precizat că bişniţarii şi-au făcut deja apariţia ieri, după ce biletele au fost epuizate, preţul cerut de unul dintre aceştia fiind de cinci ori mai mare faţă de cele oficiale, 5 lei la peluze şi 10 lei la tribunele A şi B. Reamintim, în anii trecuţi au fost mai multe meciuri de campionat în care tichetele au costat 10 lei la peluze şi 20 lei la tribune.
Organizatorii nu s-au mişcat prea grozav nici în ceea ce priveşte măsura de avarie gândită pentru a linişti fanii. Deşi s-a anunţat  de câteva zile că disputa cu formaţia din Split, care va fi transmisă de Digi Sport 1, va putea fi urmărită şi pe un ecran gigant, în faţa Palatului Culturii, abia ieri au început să fie cerute aprobările necesare pentru preluarea transmisiei
 

Comentarii