Echipa Iaşului, în genunchi în faţa ploieştenilor (GALERII FOTO)

duminică, 10 august 2014, 18:02
7 MIN
 Echipa Iaşului, în genunchi în faţa ploieştenilor (GALERII FOTO)

CSMS Iaşi – Petrolul Ploieşti 1-5 (1-1), în etapa a treia a Ligii I de fotbal . Intervenţiile lui Caparco au redus dimensiunile dezastrului

CSMS: Caparco – Mitic, Plămadă, L. Munteanu, I. Voicu (’68 – Vladu) – Creţu (’65 – Dedu), Olah – Bosoi, Wesley, Ciucur – Pălimaru (’67 â  Călugăru). Antrenor: Marius Lăcătuş.

Petrolul: Peçanha – Alcenat, Geraldo, Gerson (’46 – Hoban), Fanchone – Mustivar, De Lucas (’82 – Marinescu) – Teixeira, Albin, Mutu (’77 – Nepomuceno) – Tamuz. Antrenor:. Răzvan Lucescu.

Cartonaşe galbene: Caparco (’55), Bosoi (’76) – Alcenat (’81, ’86).

Eliminări: Mitic (‘45^1) – Alcenat (’86).

Arbitri: Cr. Balaj (Baia Mare); Al. Cerei (Cluj), Al. Vodă (Alba Iulia).

GALERIE FOTO I

0-1, min. 19: Teixeira şutează din lateral dreapta, Caparco deviază balonul, care atinge bara şi intră în plasă;

1-1, min. 25: Wesley, cu capul, de la 8 metri, după o centrare a lui Ciucur de pe stânga;

1-2, min. 50: Mutu, de la 12 metri, după o pasă a lui Albin;

1-3, min. 55: Tamuz, cu un şut din careu;

1-4, min. 71: Tamuz, din lateral stânga;

1-5, min. 90^2: Albin, cu o execuţie fabuloasă dintr-o lovitură liberă din lateral dreapta.

GALERIE FOTO II

CSMS a scrântit-o rău de tot aseară, pe stadionul “Emil Alexandrescu”. De nerecunoscut în repriza secundă, echipa ieşeană a fost umilită de o trupă extrem de puternică, dar care a venit la Iaşi stoarsă după programul intens din ultima perioadă, detaliile date de Răzvan Lucescu privitoare la modul în care a pregătit meciul de la Iaşi fiind grăitoare. Iar dacă Alessandro Caparco nu avea câteva intervenţii salvatoare, dimensiunile dezastrului erau mult mai mari!

Cei 6 500 de spectatori s-au iluzionat în start că ceea ce a făcut Botoşaniul cu Astra poate face şi Iaşul cu Ploieştiul. Wesley a şutat de la 20 de metri peste poartă în minutul 3, iar elanul gazdelor, completat cu paloarea oaspeţilor, dădeau speranţa că surpriza poate apărea. Şi chiar dacă Mutu a avut o ocazie bună în minutul 12, iar Teixeira a deschis scorul peste şapte minute, reacţia CSMS (Peçanha a scos de sub bară la şutul lui Olah din minutul 24, Wesley a egalat peste un minut şi a mai avut un şut bun în minutul 31) a menţinut jocul deschis. Lucrurile au început să scârţâie pe finalul primului act, când terenul a început să se “încline” spre poarta lui Caparco: Tamuz, scăpat singur, a şutat pe lângă poartă în minutul 38, Mutu, rămas singur, a trimis pe lângă poartă, din poziţie foarte bună (min. 42), iar Albin a fost blocat in extremis de Mitic (min. 45), care a fost eliminat în prelungirile primului act după o intrare violentă, inutilă.

Lăcătuş nu a reuşit să organizeze jocul la pauză şi să-şi mobilizeze echipa, astfel că actul doi a fost unul cu sens unic, ocaziile imense curgând la poarta lui Caparco. În afara celor patru goluri, Petrolul a mai irosit alte cinci ocazii uriaşe: Teixieira a fost blocat de Munteanu (’47), “capul” lui Mutu, de la 8 metri, a fost respins, iar portarul gazdelor a blocat alte trei încercări ale lui Tamuz. Haosul defensiv al Iaşului nu a fost generat de o deschidere a jocului în atac, gazdele neavând decât două încercări necadrate în actul doi, ci de o evoluţie întâmplătoare, lipsită de încredere. CSMS a pierdut astfel într-o manieră jenantă partida cu o trupă care are calitatea de a-şi depune candidatura la titlul de campioană.

Nicio critică lui Balaj!

^ În prima repriză, Balaj a acordat o pauză de un minut pentru hidratare. ^ Mitic a fost eliminat pentru un atac violent asupra lui Albin, în timp ce Alcenat pentru acumularea a două cartonaşe galbene. ^ Wesley a cerut penalty în minutul 53. Oficialii gazdelor nu au acuzat arbitrajul, dându-i credit lui Balaj. ^ Petrolul a fost spionată de reprezentanţi ai formaţiei Dinamo Zagreb, echipa cu care ploieştenii se vor lupta pentru calificarea în grupele Europa League. ^ La meci a asistat şi prinţul Ştefan Sturdza. ^ Instalaţia de iluminat nocturn nu a funcţionat între minutele 51 şi 60. ^ Lipsa de luciditate a băncii tehnice ieşene a ieşit foarte bine în evidenţă şi în minutul 67. Deşi Voicu era accidentat, gazdele au efectuat a doua schimbare, Călugăru intrând în locul lui Pălimaru. La câteva secunde, echipa medicală a făcut semn că Voicu nu mai poate continua să joace. Intrarea lui Vladu a făcut ca schimbările să fie terminate cu mai bine de 20 de minute înainte de final, în condiţiile în care se juca şi în inferioritate numerică. Din fericire, până pe final nu a mai apărut vreo accidentare, astfel că Iaşul a terminat meciul în 10. ^ Lăcătuş a renunţat în ultimele minute ale partidei să stea în picioare, la marginea terenului, cum face de obicei, antrenorul luând loc pe banca tehnică. ^ Ploieştenii au mâncat pizza imediat după meci, mâncarea fiind adusă la stadion de o maşină a unei firme de catering. ^ Preşedintele CSMS, Florin Prunea, a explicat de ce a căzut transferul lui Ţigănaşu: “Eu am bătut palma cu Astra, de aceea am anunţat transferul. Eu când bat palma cu cineva, acel lucru se face. Cei de la Astra au refuzat apoi să mai semneze actele de transfer. Trebuie înţeleşi şi ei, de vreme ce ni l-au lăsat doi ani gratis” a spus fostul internaţional, care a adăugat: “Cu Petrolul am suferit o înfrângere foarte grea, după ce am jucat o repriză de la egal la egal. Greşelile individuale nu te iartă însă în Liga I, mai ales când întâlneşti o formaţie care are cel mai bun lot din România. Caparco a apărat foarte bine, pentru asta este plătit. Jucătorii sunt profesionişti, trebuie să se recapaciteze singuri”. ^ Subiectul “Mutu la naţională” a fost tratat şi aseară. Răzvan Lucescu a spus că “Mutu merită, categoric, să joace la echipa naţională. Face diferenţa, face un efort fantastic, are o motivaţie deosebită şi când e titular şi când stă pe bancă”, în timp ce vedeta Petrolului a declarat: “Azi am avut ocazii şi în egalitate numerică, ne-a fost mai uşor 11 contra 10. Am obţinut trei victorii într-o săptămână, am marcat 13 goluri. |sta e Petrolul! Mi-ar plăcea să fiu convocat la naţională!”

Declaraţiile tehnicienilor

Marius Lăcătuş: “Foarte multe nu-s de spus după un asemenea scor. Am făcut o primă repriză destul de bună, în care am reuşit să ne ridicăm la nivelul adversarului. Apoi, în inferioritate numerică, am făcut greşeli individuale, dându-le multe şanse unor adversari valoroşi. Personal, nu-mi reproşez nimic, poate doar faptul că nu i-am făcut să înţeleagă pe jucători că Petrolul joacă foarte bine pe spaţii mari. Am schimbat târziu pentru că am tot sperat că vom reuşi ceva pe contraatac. În repriza a doua am început fără mijlocaş dreapta, pentru că am vrut să ţinem zona centrală, unde adversarul era periculos. Nu am cerut echipei să se retragă. M-am aşezat pe bancă în ultimele minute, pentru că am simţit că Petrolul nu mai forţa, iar noi nu mai aveam forţa de a reuşi ceva. Wesley şi-a făcut datoria la debut”.

Răzvan Lucescu: “Încheiem o perioadă de 3-4 săptămâni foarte obositoare, în care am avut meciuri din trei în trei zile. Mi-a fost teamă de acest joc, ţinând cont de contextul în care l-am jucat. Veneam după o calificare importantă, care a necesitat un efort mental şi fizic ridicat, a apărut şi o stare de euforie şi una de oboseală, după drumul făcut. În plus, vineri nu ne-am putut antrena, sâmbătă, direct din pat, am plecat iarăşi la drum, aşa că înaintea meciului am făcut doar o mişcare uşoară, la Iaşi, unde nu ştiam cum ne vom putea concentra. A mai fost şi căldura de la început, ceea ce ne-a făcut să intrăm greu în meci. Ne-am trezit însă apoi, am jucat cum trebuie, iar după ce Iaşul a rămas în zece ne-a fost mult mai uşor. Iaşul e un oraş superb, cred că cel mai frumos din România, mi-aş dori să stea bine şi din punct de vedere fotbalistic”.

 

Comentarii