Ei vor conduce Aeroportul Iaşi în următorii 4 ani. Cine a făcut jocurile şi pentru cine? (UPDATE)

marți, 19 septembrie 2017, 01:50
2 MIN

Anunţul privind câştigătorii concursului de selecţie era aşteptat ieri. A fost amânat, unul din motivele comunicate fiind „absenţa preşedintelui Consiliului Judeţean din instituţie“.

UPDATE

Noii administratori ai Aeroportului, conform anunţului publicat pe site-ul CJ sunt: Mitică Rebegea, fost director al aerogării şi membru al fostului CA – ca reprezentant al autorităţii tutelare, respectiv al CJ, Sorin Eugen Zaharia, profesor în cadrul Facultăţii de Inginerie Aerospaţială Bucureşti, Mihai Iordache, Gheorghe Carp, fost membru al vechiului CA al Aeroportului, Alexandru Anghel, de asemenea membru al vechiului CA şi preşedintele interimar al acestuia, şi Cătălin Bulgariu, fost consilier local PSD.

Lista afişată pe site-ul CJ este semnată de Marieta Afilipoaie, directorul Direcţiei Proiecte din cadrul CJ şi preşedintele comisiei de selecţie, şi de Radu Apetrei, şeful Serviciului Resurse umane al CJ. Rămâne de văzut dacă din partea celor respinşi – printre alţii, Mircea Frunză (membru al vechiului CA), Cosmin Coman, Raluca Filip (fosta şefă a Departamentului Marketing al Aeroportului) – vor exista contestaţii la rezultatul selecţiei.

TEXT INIȚIAL

Alături de candidaţii care au concurat pentru un loc în viitorul Consiliu de Administraţie al Aeroportului, aşteptarea ieşenilor interesaţi s-a mai prelungit o zi.

Rezultatele competiţiei încheiate vinerea trecută nu au fost publicate ieri, aşa cum fuseseră anunţaţi cei 15 concurenţi rămaşi în cursă până la proba interviului. Anunţul respectiv nu avea însă un caracter oficial, dar nerăbdarea tuturor este justificată de faptul că toate proiectele legate de extinderea aeroportului sunt îngheţate de mai multe luni, în ciuda faptului că traficul de pasageri creşte continuu.

Motivul amânării sine die a anunţării componenţei noului CA a fost întocmirea întregii documentaţii, dar şi absenţa, ieri, a şefului autorităţii tutelare a RA Aeroportul, respectiv lipsa preşedintelui CJ, Maricel Popa, din instituţie. Potrivit HG 722/2016 (art.44, alin. 7 şi 9), după finalizarea interviurilor, comisia de selecţie „întocmeşte raportul pentru numirile finale, care include clasificarea candidaţilor cu motivarea acesteia“. Raportul se transmite conducătorului autorităţii publice tutelare, în vederea luării deciziei de numire.

Reamintim că procedura de concurs a fost iniţiată printr-o hotărâre a CJ la sfârşitul lunii februarie, dar a fost lansată efectiv abia pe 7 iunie, după mai multe modificări. Ea a inclus selecţia dosarelor, alcătuirea declaraţiilor de intenţie şi, în final, interviul în faţa celor cinci membri ai comisiei de selecţie. Iniţial, au fost 16 candidaţi, dintre care doi au candidat pe două dintre cele şase posturi de administrator. La interviu s-au mai prezentat însă 15.

Comentarii