Elene şi Constantini, de la caz la caz

luni, 22 mai 2017, 07:00
2 MIN
 Elene şi Constantini, de la caz la caz

* Ieri a fost sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena, iar românii au petrecut, funcţie de posibilităţi. La Fabrica de Sorcove şi Mărţişoare a fost, vineri, chef general, după program, iar Elenele şi Constantinii au adus, printre altele, cozonac de la Paşti; spre deosebire de ei, Elenele şi Constantinii de la şcoala alăturată au adus cozonac de la Crăciun, iar sărbătoriţii dintr-un institut de cercetare, cu salarii şi mai mici, şi-au servit colegii cu bomboane de pom de la Crăciunul 2007.

* Aurel Flacără a fost invitat, ieri, de patru Elene şi şase Constantini, să ciocnească un pahar de vin. După o Elenă şi doi Constantini a prins chef, după încă două Elene şi trei Constantini a început să se clatine, iar după a patra Elenă şi al şaselea Costel flama l-a prins de tot, aşadar s-a întors la primul Constantin de pe listă, care dormea. Aseară, târziu, el încă mai colinda pe la cunoscuţii săi numiţi Mihail sau Gavril.

* Din nefericire, sunt români care nu cunosc Elene sau Constantini; din fericire, s-au descurcat, după imaginaţia fiecăruia. De exemplu, Matei Epuraş a băut în cinstea Republicii Elene, împreună cu studenţii greci care stau cu chirie în apartamentul alăturat, Anton Sifon a ciocnit în cinstea vecinului Tiberiu, pe care nu îl cheamă Costel, dar e foarte costeliv, iar Geo Ciupercă a băut vin la pet în cinstea tuturor locuitorilor din Constanţa.

* Doamna Elena Constantin şi domnul Constantin Elenescu sunt colegi de birou; cu toate astea, vineri au venit la serviciu fără nimic, doar cu poşeta, respectiv mapa. Pe la ora 9.30, în cafeaua doamnei Elena a apărut un muscoi, iar pe scaunul domnului Constantin a apărut, căzută de undeva, o pioneză. La 10.00 s-a defectat calculatorul doamnei Elena, iar domnul Constantin n-a mai găsit cartuşe în imprimantă. La 11.00, doamna Elena a ţipat din WC că era clei pe colac şi s-a lipit, iar domnul Constantin a ţipat din birou că era clei pe telefonul fix şi i s-a lipit de ureche…

* La 12.00, doamna Elena era tot la WC, iar domnul Constantin plecase pe teren, cu telefonul lipit de ureche. La 14.00, doamna Elena era tot acolo; domnul Constantin revenise la birou, cu tot cu telefon. La 17.00 doamna Elena a plecat la casa ei, cu colacul lipit de fund, iar domnul Constantin a plecat la casa lui, cu telefonul lipit de ureche. Cei doi şi-au găsit soneriile smulse din perete şi uşile mânjite cu vopsea; pe ele se putea citi "Cine va face ca ei, ca ei să păţească!"…

 

Comentarii