Elevă cu dorinţă de moarte în suflet, la un pas de paralizie după ce a sărit pe geam

vineri, 23 ianuarie 2015, 02:58
2 MIN
 Elevă cu dorinţă de moarte în suflet, la un pas de paralizie după ce a sărit pe geam

Eleva de clasa a VII-a a recurs la acest gest disperat din cauza notelor mici. Peste o oră urma să aibă loc şedinţa cu părinţii.

Fata de 14 ani din Cotnari care a sărit pe geam din cauza notelor mici va suferi o intervenţie chirurgicală la coloană. În urma impactului, eleva s-a ales cu multiple fracturi, inclusiv la coloana vertebrală. Surse medicale au spus că tânăra pre­zenta probleme la nivelul mem­brelor inferioare, nu era pa­ralizată, dar are nevoie de operaţie. Ea va mai rămâne in­ternată sub supravegherea me­dicilor pentru tratament. Mo­mentan, nu s-a pus problema ca eleva să fie consiliată psiholo­gic, dar se are în vedere acest lucru, poate după perioada de recuperare medicală.

Reamin­tim că adolescenta, elevă în clasa a VII-a, învaţă la Liceul Tehnic „Ştefan cel Mare“ din Cotnari, iar acum două zile ea s-a aruncat de la etajul 1 al clădirii din cauza notelor proaste luate de-a lungul se­mestrului. Conducerea şcolii a declarat atunci pentru „Ziarul de Iaşi“ că fata nu se afla în situaţia de a rămâne corigentă la vreun obiect, ci din contră, luase note mari în ultima perioadă. Cadrele didactice au încercat să o convingă pe fată să nu recurgă la acest gest, dar nu au reuşit. Ea a lăsat şi un mesaj pe telefonul mobil, în care îşi cerea iertare de la părinţi pentru situaţia ei şcolară. Peste o oră, la clasa fetei urma să aibă loc şedinţa cu părinţii.

La nivelul unităţii de învăţă­mânt din Cotnari se desfăşoară o anchetă, supravegheată de Ins­pectoratul Şcolar Judeţean, pentru a se stabili exact cauzele care au dus la acest incident ne­fe­ricit.
 

Comentarii