Elevii ieşeni fac practică la grădiniţe din Franţa (FOTO)

joi, 16 mai 2013, 20:30
1 MIN

Pana pe 26 mai, un grup de 14 elevi ai Liceului Pedagogic "Vasile Lupu", însoţiţi de doi profesori, participă la un stagiu de formare profesională, în cadrul gradiniţelor de aplicaţie ale Institutului Universitar Pentru Formarea  Învăţătorilor şi a Educatorilor din Niort, Franţa.

"Este primul proiect de acest tip din ţară, cu impact major în formarea profesională şi deschiderea spre învăţământul european. Împreună cu tutorii de practică pedagogică ai acestor grădiniţe, elevii Liceului Pedagogic "Vasile Lupu"  pregătesc activităţile educative ale grupelor de la grădiniţă, asistă la lecţiile ţinute de educatori, întocmesc materiale didactice în conformitate cu obiectivele prevăzute în planurile de lecţie şi desfăsoară  activităţile zilnice din cadrul în programul grupelor de gradiniţă", a precizat Irina Cosovanu, profesor coordonator al proiectului.

Stagiul, început pe 6 mai, se desfăşoară în cadrul Proiectului Leonardo şi este intitulat STANDARDS EUROPEENS DANS LA FORMATION DES FUTURS INSTITUTEURS; face parte din Programul de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii, finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.

Comentarii