Epurări în vestiarul din Copou. Jucătorii, „ţapul ispăşitor” al meciurilor slabe de până acum

miercuri, 04 decembrie 2013, 02:50
3 MIN
 Epurări în vestiarul din Copou. Jucătorii, „ţapul ispăşitor” al meciurilor slabe de până acum

CSMS Iaşi a demarat negocieri pentru întreruperea colaborării cu mai mulţi fotbalişti

 

 
Aşa cum “Ziarul de Iaşi” a anticipat, singurii care vor plăti pentru parcursul slab al CSMS Iaşi în Liga a II-a vor fi jucătorii. Având clauze de reziliere de 20 000 de euro fiecare, preşedintele clubului, Florin Prunea, şi antrenorul Marius Lăcătuş vor fi păstraţi în funcţii, Comitetul Director (CD) considerând că efortul financiar necesar pentru renunţarea la cei doi, 40 000 de euro, este prea mare. Drept urmare, Prunea şi Lăcătuş au primit, în continuare, mână liberă în privinţa gestionării clubului. Poziţia oficială a CD a fost exprimată de preşedintele acestui organism, Leonida Antohi: “Marţi, am avut o şedinţă preliminară de analiză a comportării echipei pe parcursul turului. Toată lumea a fost de acord că rezultatele au fost sub nivelul investiţiilor făcute. După ce şi-au prezentat punctele de vedere, preşedintele şi antrenorul au primit credit în continuare, Comitetul Director solicitându-le să fie mult mai fermi şi mai inspiraţi în munca pe care o depun. Li s-a dat posibilitatea de remaniere a lotului, urmând ca vineri să ne prezinte rezultatele”.
Principalul capitol la care se va lucra în aceste zile este lotul de jucători, fotbaliştii fiind consideraţi singurii ţapi ispăşitori pentru rezultatele modeste înregistrate. Şefii clubului au evitat să-i nominalizeze pe jucătorii la care vor să renunţe. “Am stabilit numele jucătorilor cu care dorim să încheiem colaborarea. Nu putem să le facem publice, deocamdată, din mai multe motive. În primul rând, am vrea să-i ajutăm pe cei care au oferte de la alte cluburi şi care ar avea probleme dacă s-ar şti că noi nu am fost mulţumiţi de ei. Apoi, e posibil să nu ajungem la o înţelegere cu o parte dintre ei. Miercuri, după ultimul antrenament al anului, vom anunţa numele celor care nu vor mai activa la CSMS din 2014” a declarat preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea.
Pe surse, “Ziarul de Iaşi” a aflat lista cu jucătorii de care Iaşul vrea să se despartă, aceasta fiind stabilită după câteva discuţii în contradictoriu. În afara lui Cosmin Vancea, care a dispărut de la echipă de mai mult timp, dar care nu şi-a reziliat încă angajamentul, CSMS intenţionează să renunţe la Claudiu Ionescu, Ionuţ Bădescu, Tomi Petrescu, Adrian Voicu, Mihnea Firoiu şi Radu Miron. Sub semnul întrebării au fost puşi Bogdan Miron şi Adrian Olah, în timp ce Marius Onofraş a fost salvat de intervenţia lui Lăcătuş.
În ceea ce priveşte jucătorii vizaţi de a fi aduşi în Copou, lista preliminară nu curpinde nume sonore. În afara unor fotbalişti de la formaţii care activează în  seria I a eşalonului doi, Gloria Buzău, CF Brăila, SC Bacău, Unirea Slobozia, cu care se vor demara discuţii, Iaşul are, deocamdată, în vizor, un singur jucător din prima ligă, Lucian Filip, de la Săgeata Năvodari. În plus, pe baza relaţiilor dintre primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, şi patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, se încearcă transferul unor jucători de la liderul Ligii I.

Prunea a mai precizat că vacanţa se va încheia pe 10 ianuarie, programul de pregătire al iernii urmând a fi stabilit în zilele următoare.

 

Comentarii