EXCLUSIV: Greva foamei printre deţinuţii din Penitenciarul Iaşi din cauza vărsatului de vânt

vineri, 24 octombrie 2014, 02:00
2 MIN
 EXCLUSIV: Greva foamei printre deţinuţii din Penitenciarul Iaşi din cauza vărsatului de vânt

Mai mulţi deţinuţi au refuzat ieri hrana din cauza refuzului conducerii de a-i muta pe bolnavii de vărsat de vânt din camera lor. Celula este situată în apropierea camerei fostului prefect Radu Prisăcaru.

Revoltă în Penitenciarul de Ma­ximă Siguranţă din Iaşi din cauza unei posibile epidemii de vărsat de vânt. Mai mulţi deţinuţi au refuzat ieri să primească hrana zilnică, în semn de protest faţă de refuzul conducerii de a muta din camera lor câţiva deţinuţi care au acest virus.

Potrivit unor surse din cadrul închisorii ieşene, revolta a cuprins camera 4, Secţia 3 a puş­căriei ieşene, mai mulţi deţinuţi de aici fiind, de câteva zile, bolnavi de varicelă. În această cameră, au mai transmis sursele citate, s-ar afla 26 de deţinuţi care îşi execută pedepsele în regim închis. „Deţi­nuţii care nu sunt bolnavi sunt nemulţumiţi că cei infectaţi nu sunt mutaţi de acolo. La deţinuţi nici măcar nu a venit un doctor, ci asistenta, care a stat puţin cu ei, însă nu a dispus mutarea. Decizia ar fi trebuit luată de conducerea instituţiei“, au transmis sursele „Ziarului de Iaşi“.

Control de la ANP

Celula în care a fi izbucnit re­volta deţinuţilor s-ar afla în apropierea camerei în care fostul prefect al Iaşului, Radu Prisăcaru, condamnat pentru corupţie, este încarcerat. Reprezentanţii penitenciarului nu au putut fi contactaţi în cursul zilei de ieri pentru a oferi detalii despre nemulţumirea de­ţinuţilor.

Sursele citate au mai arătat însă că, în cursul zilei de ieri, la penitenciarul ieşean a ajuns o echipă de control de la Administraţia Na­ţională a Penitenciarelor, ca ur­mare a plângerii intentate de un angajat al închisorii din Iaşi. Respectivul angajat ar fi reclamat la Bucureşti mai mult nereguli, printre care şi posibile nerespectări ale normelor în ceea ce priveşte sănătatea deţinuţilor. Reclamantul ar fi fost ieri chemat la puşcărie, deşi este în concediu, pentru a da explicaţii cu privire la plângerea sa.
 

Comentarii