EXCLUSIV: Palestinianul care a înjunghiat un tânăr în Tudor, prins în Armenia

miercuri, 13 noiembrie 2013, 02:50
2 MIN
 EXCLUSIV: Palestinianul care a înjunghiat un tânăr în Tudor, prins în Armenia

Arabul care a înjunghiat un tânăr în faţa unui club din Tudor Vladimirescu şi apoi a fugit din ţară a fost capturat de anchetatori. Deşi toată lumea se aştepta ca Ahmad Abo Baker să fie în Israel, acesta a fost identificat în Armenia şi urmează să fie trimis la Iaşi.

Cel mai căutat student ieşean a fost capturat de autorităţi după aproape două luni de căutari. Isra­elianul Ahmad Abo Baker, fost student al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa“ din Iaşi, a fost capturat luni, potrivit unor surse judiciare, în statul Armenia. Pe numele său, Tribunalul Iaşi a emis un mandat de arestare în lipsă, Baker fiind cercetat de procurori pentru tentativă la omor după ce a înjunghiat grav un bărbat de 36 de ani, la finele lunii septembrie, în fa­ţa clubului Bila 8 din Iaşi. Sursele citate au mai arătat că un unchi de-al tânărului israelian s-ar fi deplasat în România recent pentru a discuta cu rudele victimei. Aceasta din urmă se află acum în afara oricărui pericol.

Fugit din ţară cu concursul procurorilor

Ahmed Abo Baker a fugit din ţară după ce, în noaptea de 24 spre 25 septembrie, în timp ce se afla cu prietena sa în clubul Bila 8, a fost implicat într-o altercaţie. Israelianul s-a certat cu victima, după ce aceştia au ieşit în faţa localului. Baker a scos un cuţit şi a înjunghiat în piept combatantul. Procurorii ieşeni au aşteptat la vremea respectivă ca victima să îşi revină pentru a-i putea lua declaraţii, luând decizia de a propunere arestarea preventivă abia după ce Baker a plecat din ţară. „Cer­cetările în acest caz continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ten­tativă la omor“, ne-a precizat ieri Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Ahmed Baker urma să finalizeze în România anul V de facultate el fiind student la Medicina Dentară. Reprezentanţii universităţii au precizat că israelianul nu a mai promovat în ultimul an şcolar mutându-se din vară la Universitatea „Apol­lonia“.

Studentul a fost martor într-un pro­ces mediatizat ce a vizat un tânăr palestinian, acuzat că în 2010 a îm­puşcat doi agenţi de pază din clubul Skin după ce aceştia l-ar fi agresat. Ramzi Chacra, student şi el la UMF Iaşi, a fost condamnat cu suspendare în cele din urmă. Zilele următoare, Abo Baker urmează să fie adus la Iaşi acolo unde va da mai întâi de­claraţii în faţa judecătorilor de la Tribunal după care va detalia fapta de care este acuzat şi pentru pro­curori.

Comentarii