Experiment: Mai mulți elevi au descoperit cum pot să eclozeze un pui de găină, fără ouă

miercuri, 08 iunie 2016, 19:59
1 MIN
 Experiment:  Mai mulți elevi au descoperit cum pot să eclozeze un pui de găină, fără ouă

Descoperire ştiinţifică remarcabilă a unor elevi de liceu din Japonia. Adolescenţii au reuşit să eclozeze pui de găină în incubator, după ce în prealabil au spart ouăle şi le-au vărsat conţinutul în recipiente simple din plastic, însă concepute special pentru a susţine dezvoltarea embrionilor.

Un grup de elevi ai unui liceu japonez a descoperit calea de a obţine pui de găină în incubator, după ce au renunţat la cojile ouălor. Printr-o metodă extrem de simplă, tinerii au reuşit să reconstituie un habitat prielnic dezvoltării embrionilor, cu aceleaşi proprietăţi ca şi cochilia.Mai întâi, tinerii savanţi au acoperit gurile paharelor de plastic cu folii de nailon, apoi au spart ouă şi le-au vărsat în interior fără a strica însă gălbenuşurile. Recipientele au fost apoi introduse în incubator, unde după numai trei zile inimile embrionilor au început să bată.

La cinci zile de la incubare, corpurile puilor au început să capete contur şi la finalul perioadei de 21 de zile, necesare eclozării, puii au ieşit teferi din cochilii.

Pe lângă reuşita experimentului, elevii au putut urmări şi evoluţia embrionilor, datorită plasticului transparent.

b1.ro

Comentarii