EXPOZIŢIE DE CIUPERCI în Copou – de la cea mai toxică, la cele comestibile

sâmbătă, 20 septembrie 2014, 01:58
1 MIN
 EXPOZIŢIE DE CIUPERCI în Copou – de la cea mai toxică, la cele comestibile

Specialiştii de la Grădina Botanică au pregătit în acest weekend o expoziţie inedită pentru ieşenii care vor avea drum prin Copou.

Împreună cu doctoranzi de la Laboratorul de Cercetare a fungilor de la Facultatea de Biologie a Universităţii „Alexan­dru Ioan Cuza“ din Iaşi va fi organizată o expoziţie cu peste 300 de specii de ciuperci comestibile, to­xice şi otrăvitoare. Acestea au fost culese în ultimele săptămâni din păduri localizate în jurul municipiului Iaşi, dar şi din judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava.

Astfel, expoziţia va fi deschisă înce­pând cu ziua de sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 11.00, iar aceasta se va închide duminică, 21 septembrie, la ora 19.00.

„Vor fi prezentate eşanti­oane proaspete cu Amanita phalloides (buretele) viperei, cea mai toxică specie din România, precum şi numeroase alte specii cunoscute sau mai puţin cunoscute, care surprind prin forme, dimensiuni, culori şi importanţă în stabilitatea şi sănătatea ecosistemelor naturale“, au precizat reprezentanţii Grădinii Botanice.

Expoziţia va putea fi vizitată în Complexul de sere, preţul de intrare fiind de 5 lei, iar pentru grupurile organizate de 3 lei. Ieşenii care vor dori să facă fotografii nu trebuie să plătească nicio taxă.
 

Comentarii