Extinderea unei biserici neoprotestante din Copou a creat zâzanie printre vecini

joi, 10 septembrie 2015, 01:53
2 MIN
 Extinderea unei biserici neoprotestante din Copou a creat zâzanie printre vecini

Extinderea unei unităţi de cult neoprotestant a stârnit obiecţii din partea mai multor locatari ai unui bloc aflat în apropierea bisericii. Este vorba de Biserica Creştină după Evanghelie „Vestea Bună”, aflată pe strada Victor Babeş, în Copou, undeva între Colegiul "Negruzzi" şi Institutul Teologic Romano-Catolic. 

 

Unitatea de cult a înaintat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru extinderea construcţiei (lăcaş de cult, capelă de rugăciune). Proiectul a fost înaintat încă din luna iunie 2015, iar locatarii din zonă au adus o serie de obiecţii la propunerea urbanistică.
 
Ei au reclamat disconfortul fonic provocat de celebrarea serviciului religios, circulaţia îngreunată cauzată de lipsa de locuri de parcare asigurate în curtea bisericii, şi, nu în ultimul rând, privarea de lumină şi spaţiu deschis prin ridicarea unui imobil de trei etaje lângă blocul lor (A3). În schimb, iniţiatorul PUZ-ului a subliniat că funcţiunea de lăcaş de cult este „existentă, autorizată şi deţine toate avizele necesare funcţionării”. „Serviciul religios este liniştit, se desfăşoară miercuri între orele 18.00 – 19.30 şi duminica între orele 10.00 – 12.00 şi 18.00 – 19.30 şi nu sunt difuzoare montate în exterior”, au arătat iniţiatorii planului urbanistic.
 
Referitor la regimul de înălţime, aceştia au precizat că cel prevăzut de PUZ era de construire a unui imobil cu un singur etaj, dar, în urma reanalizării planului, s-a stabilit doar realizarea demisolului şi a parterului cu o înălţime maximă de 6 metri la streaşină. De asemenea, PUZ-ul prevede crearea a zece locuri de parcare.
 
Biserica Creştină după Evanghelie este o grupare neoprotestantă, echivalentul în lumea anglo-saxonă fiind Adunările Frăţeşti. Creştinii după Evanghelie nu au pastori plătiţi, ci lucrarea de păstorire spirituală revine tuturor fraţilor cu darul păstoririi, iar lucrarea de propovăduire revine fraţilor lucrători. În România, potrivit Wikipedia, sunt 688 de biserici creştine după Evanghelie, ce cuprind în jur de 50.000 de credincioşi.
 

 

Comentarii