De Business

Punem punctul pe știi

Fabrica de încălţăminte Aurora SA, admisă la tranzacţionare pe AeRO

vineri, 29 mai 2015, 01:50
2 MIN
 Fabrica de încălţăminte Aurora SA, admisă la tranzacţionare pe AeRO

Fabrica de încălţăminte Aurora SA din Târgu Frumos a fost admisă la tranzacţionare pe sistemul alternativ AeRO. Decizia a fost transmisă societăţii de conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi publicată pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tot zilele acestea, o altă societate din judeţ listată pe piaţa RASDAQ, Construcţii Hidrotehnice SA, a mai făcut un pas spre admiterea pe piaţa alternativă de tranzacţionare, BVB emiţând un acord de principiu în acest sens. Decizia trecerii societăţii Aurora SA pe sistemul AeRO a fost luată la începutul acestui an, într-o şedinţă a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, fiind aprobată cu un procent de 100% din totalul celor prezenţi şi cu drept de vot. Cu acelaşi prilej, acţionarii firmei au aprobat propunerea de contractare a unui credit sau a unei linii de credit pentru activitatea curentă în valoare de 200.000 euro sau echivalentul în lei, pe o perioadă de cinci ani.

În prezent, fabrica din Târgu Frumos produce în lohn aproximativ 10.000 de perechi de încălţăminte lunar, întreaga producţie ajungând în magazinele partenerilor de afaceri din Italia, doar o mică parte fiind comercializată la magazinul de desfacere propriu. Conform ultimului bilanţ disponibil, cel pe anul 2013, Aurora SA avea o cifră de afaceri de aproximativ 3,3 milioane de lei, iar profitul net obţinut în acelaşi an se apropia de 2.000 lei. În cursul anului 2013, numărul mediu de salariaţi ai fabricii era de 180 de persoane. Fosta Întreprinderea de încălţăminte „Aurora”, înfiinţată în 1976 şi transformată după Revoluţie în societate pe acţiuni, colaborează pentru export cu parteneri din Italia care deţin mari lanţuri de magazine cum ar fi Batta, Clarks, Donna, Effegi, Colan sau Manas.

 

 

Comentarii