Facebook a răsplătit un hacker în vârstă de 10 ani cu suma de 10000 de dolari

miercuri, 04 mai 2016, 22:59
2 MIN
 Facebook a răsplătit un hacker în vârstă de 10 ani cu suma de 10000 de dolari

La începutul acestui an, un copil în vârstă de 10 ani, care nu nici măcar nu este suficient de mare încât să deţină un cont de Facebook, l-a impresionat pe Mark Zuckerberg spărgând aplicaţia Instagram deţinută de Facebook.

Jani, băieţelul în vârstă de 10 ani din Helsinki, a primit 10000 de dolari de la Facebook pentru că a depistat un bug de securitate, potrivit Forbes.

Jani a dat de peste o eroare care i-a permis să ştergă orice conţinut scris pe platforma socială prin afectarea codului. „Puteam fi capabil să elimin pe oricine, chiar şi pe Justin Bieber”, a declarat minorul pentru publicaţia Iltalehti.

Aspirant la funcţia de expert în securitate, Jeni a trimis descoperirea laFacebook via e-mail. Acesta a verificat fapta prin ştergerea unui comentariu pe care compania l-a postat într-un cont de test, a declarat un purtător de cuvânt pentru Forbes. Bug-ul a fost remediat la finalul lunii februarie. În luna martie, gigantul de tehnologie l-a anunţat pe Jani că problema a fost remediată şi l-a răsplătit cu suma de 10000 de dolari.

Jani vrea să folosească suma de bani primită de la Facebook pentru a-şi cumpăra o bicicletă nouă, ustensile pentru fotbal şi calculatoare noi pentru fraţii săi, a specificat acesta într-un interviu pentru Iltalehti. Prin descoperirea sa, Jani a ajuns să fie cel mai tânăr hacker de culoare albă care a furnizat Facebook date de securitate, ultimul copil având vârsta de 13 ani.

De când a lansat în 2011 programul de recompensare a celor care depistează bug-uri, Facebook a premiat peste 800 de cercetători cu peste 4.3 milioane de dolari. Numai în anul 2015, 210 cercetători au primit 936000 de dolari, o sumă medie de 1,780 de dolari.

Noobz.ro

Comentarii