Facebook Home, un nou mod de a socializa

miercuri, 17 aprilie 2013, 01:50
2 MIN
 Facebook Home, un nou mod de a socializa

Noua aplicaţie lansată săptămâna trecută aduce pe ecranul principal al telefonului mobil fotografiile şi postările prietenilor de pe Facebook. Mulţi utilizatori s-au declarat nemulţumiţi de modul în care aplicaţia acaparează în totalitate interfaţa telefonului.

 Pe 12 aprilie 2013 a fost lansată noua aplicaţie Facebook Home disponibilă doar pentru cinci telefoane (HTC One X, HTC One, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S4 şi Samsung Galaxy Note 2), dar ulterior a apărut o versiune neoficială ce poate fi instalată aproape pe orice telefon cu sistemul de operare Android. Această variantă nu este completă şi aduce câteva probleme printre care cea mai frecventă este imposibilitatea de a trimite mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger.

Nici varianta oficială nu a fost primită prea bine de către utilizatorii care au instalat Facebook Home pe dispozitivele lor. Aplicaţia din magazinul Google Play are o notă medie de 2,3 stele din 5. Compania a promis că va actualiza periodic aplicaţia, astfel încât sunt aşteptate schimbări majore privind experienţa de utilizare.
În acest moment, după instalarea aplicaţiei Facebook Home, fluxul de informaţii de pe site-ul de socializare este livrat pe ecranul principal al telefonului mobil printr-un nou concept denumit „CoverFeed”. Astfel Facebook-ul devine pagina de start a telefonului atunci când acesta este deschis. Fotografiile nu sunt afişate în întregime, ci porţiuni din aceastea vor rula pe ecran, iar printr-o dublă atingere se poate oferi un „like” cu uşurinţă. Navigarea de la o fotografie la alta se face prin aceaşi mişcare de glisare de la stânga la dreapta şi invers.
Atingând partea de jos a ecranului se pot accesa notificările de pe Facebook şi astfel apare butonul „home” în care este afişată poza de profil a utilizatorului. Acest buton poate fi mutat oriunde pe ecran şi devine punctul de control al telefonului. După atingerea acestui buton apare un meniu cu trei iconiţe: aplicaţia Facebook Messenger, Apps – unde pot fi găsite celelalte aplicaţii din telefon şi a treia iconiţă, care oferă posibilitatea de a accesa ultima aplicaţie folosită.
Cu alte cuvinte, această aplicaţie schimba complet sistemul de operare Android şi aduce Facebook-ul în prim plan, iar celelalte funcţii de bază ale telefonului precum apelurile şi sms-urile clasice sunt puse pe locul doi. Acesta este principalul motiv pentru care această aplicaţie a fost considerată un „semi-eşec”.

Vei folosi Facebook Home pe telefonul tău mobil? Ne găseşti şi pe www.facebook.com/GadgetMyLove pentru discuţii şi articole din domeniu.

Comentarii