Fata care a ascuns faptul că a fost bătută, susținând că a căzut, luată din familie

joi, 07 iulie 2016, 01:56
2 MIN
 Fata care a ascuns faptul că a fost bătută, susținând că a căzut, luată din familie

Fata în vârstă de 12 ani care a fost bătută zilele trecute de un bărbat va mai rămâne internată timp de câteva zile la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ în cadrul Clinicii de Chirurgie, iar în cursul zilelor următoare se va decide şi în grija cui va rămâne.

„Pacienta a fost adusă la noi cu contuzie toraco-abdominală şi contuzie de şold şi va mai rămâne până cei de la Protecţia Copilului vor hotărî ce se va întâmpla mai departe cu ea“, a precizat dr. Cătălina Ionescu, medic primar pediatru şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi au fost ieri în vizită la locuinţa unde a fost găsită fata, şi au ajuns la concluzia că era lăsată de mama sa în grija unei alte familii.

„Era la un bărbat care avea grijă de ea, care are soţie şi copii, şi care era o cunoştinţă a mamei acesteia. Mama nu are un domiciliu stabil“, a precizat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi.

De asemenea, aceştia au precizat că în cursul zilelor următoare vor merge în vizită la bunica fetei care stă în Prisăcani pentru a vedea care este şi situaţia celuilalt copil aflat în grija ei, fratele fetei în vârstă de 15 ani, şi în ce măsură ar fi posibil ca fata să rămână în plasament familial.

„Ne interesează ca după ce iese copilul din spital că meargă într-o măsură specială. Ori va ajunge în plasament familial, ori va rămâne într-un centru, urmând ca din toamnă să meargă la Colegiul Tehnic Ion Holban“, a completat Tiberiu Bantaş.

Comentarii