Fatalitate: Ucigaşii nu au găsit de băut în satul lor

marți, 13 august 2013, 01:50
3 MIN
 Fatalitate: Ucigaşii nu au găsit de băut în satul lor

O vizită în judeţul Iaşi s-a terminat în Arestul Poliţiei pentru trei bărbaţi din localitatea nemţeană Timişeşti. Ajunşi în urmă cu două nopţi la Cristeşti pentru a consuma alcool, Gheorghe Cojocariu (28 de ani), Daniel Olaru (21 de ani) şi Ghiocel Arămescu (43 de ani), au ucis în bătaie un sătean la scurt timp după ce s-au cinstit împreună cu acesta. Ieri, procurorii ieşeni au propus arestarea celor trei suspecţi instanţa luând decizia ca aceştia să stea pentru 29 de zile după gratii.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, cei trei asasini au plecat din Timişeşti, în noaptea de 10 spre 11 august, deplasându-se cu o căruţă în localitatea Cristeşti de lângă Paşcani. Nemţenii au decis să facă o vizită în judeţul vecin deoarece în satul lor natal nu mai era nicio cârciumă deschisă, iar ei voiau cu tot dinadinsul să consume băuturi alcoolice. Au ajuns în apropierea satului în jurul orei 10.00 şi în dreptul unui pod au întâlnit alte două căruţe, în care se aflau cinci persoane, una dintre acestea fiind victima Constantin Crăciun, de 43 de ani.

Au băut bere împreună

Cele două grupuri de persoane au schimbat câteva vorbe după care au decis să meargă în Cristeşti, pentru a bea alcool împreună. Au ajuns astfel, în scurt timp, în localul Red Night din localitate, acolo unde s-au aşezat la aceeaşi masă şi au băut bere. După miezul nopţii, patronul localului le-a cerut petrecăreţilor, opt la număr, să plece întrucât este târziu şi intenţionează să închidă. Bărbaţii, ameţiţi bine, au acceptat să părăsească localul şi au plecat, având asupra lor mai multe sticle de bere, înspre o staţie Peco din afara satului, acolo unde au continuat să bea. “La un moment dat, pe fondul unui conflict spontan, victima a fost lovită violent de către cei trei inculpaţi cu obiecte contondente suferind leziuni care i-au provocat decesul”, a precizat Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, care a menţionat că nu se cunoaşte motivul care a provocat scandalul dintre victimă şi agresori. La faţa locului a ajuns în scurt timp şi o ambulanţă care l-a transportat pe Constantin Crăciun la Spitalul din Paşcani. Medicii au încercat să îi salveze viaţa, însă rănile suferite au fost mult prea grave, iar acesta a decedat aproape de ora 3.00. Procurorii susţin că victima a fost lovită brutal cu două furci şi un par de către cei trei agresori. “Inculpaţii vor fi cercetaţi în stare de arest sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat”, a mai precizat Carmina Pascal.

Comentarii