Femeia care era să moară de sete în propria casă a fost externată

sâmbătă, 28 ianuarie 2017, 02:56
2 MIN
 Femeia care era să moară de sete în propria casă a fost externată

Medicii nu sunt însă deloc optimişti în privinţa evoluţiei ei.

Femeia în vârstă de 83 de ani care a ajuns în comă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ din Iaşi, după ce a fost lăsată efectiv să moară de sete în propria casă, a fost externată zilele trecute. Medicii susţin că starea sa generală era ceva mai bună, însă prognosticul pe termen imediat nu este foarte bun. Aceştia mai spun că, până la urmă, s-a demonstrat că nu este vorba despre un caz de abandon, aceasta fiind luată din spital de către familie, mai exact de un nepot cu care aceasta locuia.

„Femeia a fost externată şi i s-au făcut documentele necesare pentru îngirjiri la domiciliu. Din discuţiile noastre, am înţeles că stătea cu nepotul său, în vârstă de aproximativ 40 de ani, care cel mai probabil nu a înţeles gravitatea gestului, cât de important este să dai apă unei persoane cu afecţiuni neurologice sau dacă vezi că nu poate să înghită să suni o ambulanţă pentru a o transporta în timp util la spital“, a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic specialist nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Femeia a fost internată în Clinica de Nefrologie în stare foarte gravă sâmbătă, 14 ianuarie, medicii precizând că, în urma analizelor efectuate, femeia ar fi stat cinci zile fără să poată să bea apă, deficitul de apă din organism fiind de 3 litri. Aceştia mai precizează că era vorba despre o deshidratare severă care îi punea viaţa în pericol, fiind şi imobilizată la pat pe fondul mai multor afecţiuni de care suferă, pro­bleme neurologice pe fondul unui accident vascular cerebral pe care l-a suferit, dar şi modificări osteo-articulare, afecţiuni care o ţintuiau la pat.

Comentarii