De Sănătate

Punem punctul pe știi

Femeia lăsată să moară de sete rămâne în stare critică

sâmbătă, 21 ianuarie 2017, 02:51
2 MIN
 Femeia lăsată să moară de sete rămâne în stare critică

Femeia în vârstă de 83 de ani care a ajuns în comă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“, după ce a fost lăsată efectiv să moară de sete, se află în continuare internată, în stare gravă. 

Medicii spun că prognosticul este unul rezervat, neştiind încă modul în care starea de să­nătate a acesteia va evolua. Re­prezentanţii unităţii medicale sus­ţin însă că s-a eliminat suspiciunea că aceasta ar fi abandonată, după ce femeia a început să primească vizite din partea membrilor familiei sale, care însă nu au explicat în mod clar de ce bătrâna a ajuns la spital cu o deshidratare severă care îi pune viaţa în pericol. 

„În ul­timele zile au venit la spital membri ai familiei, din câte am înţeles noi, sunt nepoţii acesteia, dar care au o posibilitate limitată pentru a se îngriji de ea, cel mai probabil din cauza serviciului“, a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic specialist nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. Femeia se află internată în Clinica de Nefrologie în stare foarte gravă încă de sâmbătă, 14 ianuarie, medicii precizând că, în urma analizelor efectuate, femeia ar fi stat cinci zile fără să poată să bea apă, deficitul de apă din organism fiind de 3 litri. Femeia era imobilizată la pat pe fondul mai multor afecţiuni de care suferă, probleme neurolo­gice pe fondul unui accident vascular cerebral pe care l-a suferit, dar şi modificări osteo-articulare, a­fecţiuni care o ţintuiau la pat.

Comentarii