De Business

Punem punctul pe știi

Fermierii pot cere subvenţia la motorină pe ultimele trei luni

joi, 28 ianuarie 2016, 02:50
1 MIN
 Fermierii pot cere subvenţia la motorină pe ultimele trei luni

Fermierii ieşeni care doresc să primească subvenţia acordată de stat pentru motorina utilizată în agricultură în ultimele trei luni ale anului trecut trebuie să depună cereri la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Iaşi până pe 1 februarie inclusiv. 

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărei valoare unitară este de 1,7975 lei/litru. „Beneficiarii ajutorului de stat achiziţionează cantităţile necesare de motorină şi solicită documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele acestora, în vederea efectuării lucrărilor mecanizate în agricultură în trimestrul IV al anului 2015, în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare”, potrivit unui comunicat remis presei de APIA.
 
În funcţie de domeniul în care a fost utilizată motorina, fermierii trebuie să depună cererea alături de o serie de documente, lista acestora putând fi consultată pe site-ul APIA. Totodată, fermierii sau entităţile care solicită subvenţia trebuie să fie active şi să nu se află în insolvenţă sau faliment. „Nerespectarea de către solicitanţi a condiţiilor prevăzute prin prezenta schemă, precum şi a oricăror obligaţii asumate în vederea obţinerii finanţării determină aplicarea de către instituţiile în drept a măsurilor necesare în vederea recuperării ajutoarelor de stat necuvenite, potrivit legii”, se mai arată în comunicat.  
 
 

Comentarii