Festival organizat sâmbătă în scop caritabil destinat copiilor săraci

vineri, 10 martie 2017, 23:42
2 MIN
 Festival organizat sâmbătă în scop caritabil destinat copiilor săraci

Copiii de la grădiniţele din judeţul Iaşi pot participa sâmbătă, pe data de 11 martie, la „Festivalul Mărţişorului“, un proiect menit să strângă bani pentru copiii săraci, dar şi să faciliteze interacţiunea între copiii de la gră­diniţele de stat şi particulare din judeţ.

Proiectul, organizat de Grădiniţa „Kids Garden“ Iaşi, împreună cu Fundaţia Umanitară „Elemir“ şi sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Primăriei Iaşi, Palatului Copiilor şi Complexului Muzeal Moldova, se va desfăşura la sediul Gradiniţei Kids Garden Iaşi, de pe strada Socola nr. 7, lângă Şcoala Generală „Otilia Ca­zimir“, începând cu ora 10.00.

Copiii au ocazia să îşi pună în valoare spiri­tul artistic, să facă schimb de măr­ţişoare, dar şi să participe la Târgul-Expoziţie, menit să strângă bani pentru copiii din medii defavorizate. De asemenea, în cadrul festivalului-concurs vor fi organizate patru secţiuni, de dans, artă vocală, Teatru şi poezie şi Artă plastică. 

Competiţia se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 6 ani şi elevilor din clasa pregătitoare. Şi-au anunţat deja dorinţa de a participa la primele trei secţiuni 12 grădiniţe din judeţ care au pregătit 16 momente la care vor participa 197 de copii. De asemenea, la secţiunea Artă plastică s-au înscris 17 grădiniţe cu peste 200 de lucrări.

Pe lângă scopul final al proiectului, acela de a ajuta copiii proveniţi din medii defavorizate, manifestarea îşi propune să-i înveţe pe cei mici despre importanţa actelor de caritate, dar şi de a oferi acestora posibilitatea de a interacţiona cu cei de o vârstă cu ei de la alte grădiniţe din judeţ.

Comentarii