De Business

Punem punctul pe știi

Fiica fostului şef de la Protecţia Consumatorului este bună de plată

miercuri, 18 ianuarie 2017, 02:50
2 MIN
 Fiica fostului şef de la Protecţia Consumatorului este bună de plată

Cristina Noemi va trebui să plătească 270.000 de lei pentru a acoperi datoriile societăţii Cabana Zugreni deţinută de familia lui Tonel Cazacu. Fiica sa a avut în această firmă calitatea de administrator.

Fiica fostului şef de la Protecţia Consumatorului, Tonel Cazacu, va trebui să scoată din buzunar peste 270.000 lei după ce şi-a falimentat una dintre firmele prin care administra o pensiune turistică din Suceava. Societatea Cabana Zugreni, deţinută de familia lui Cazacu şi administrată de fiica acestuia, Cristina Noemi, a intrat direct în faliment la începutul anului trecut în urma unei cereri depuse de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi. Lichidatorul nu a identificat niciun bun în patrimoniul firmei, pensiunea figurând pe altă societate a familiei, una dintre ele fiind Noemi Zugreni. Până în 2014, valoarea activelor imobilizate ale firmei Cabana Zugreni era de 345.000 lei, iar în 2015 valoarea a scăzut până la 1.500 lei, semn că au fost înstrăinate unele bunuri. Firma a fost înfiinţată în aprilie 2009 de fiica lui Tonel Cazacu, Cristina Noemi, iar câteva luni mai târziu şi-a deschis punctul de lucru în localitatea Dorna Arini, unde a funcţionat şi pensiunea. Potrivit sentinţei prin care Tribunalul Iaşi a aprobat intrarea direct în faliment, Fiscul avea de recuperat peste 150.000 lei de la Cabana Zugreni, dar în prezent suma a crescut până la peste 270.000 lei.

„În vederea recuperării acestor sume, organul fiscal a întreprins toate măsurile de executare silită prevăzute de O.G. nr.92/2003, însă nu s-au găsit în patrimoniul firmei bunuri şi nu s-au depistat conturi care să fie valorificate pentru acoperirea creanţei bugetare. Debitorul se află în încetare de plăţi astfel încât se impune admiterea cererii”, potrivit sentinţei. Împotriva acestei sentinţe nu a fost depusă contestaţie, astfel că, nefiind găsite bunuri în patrimoniu, s-a procedat la atragerea răspunderii personale a administratorului, în acest caz Cristina Noemi Cazacu. La sfârşitul lunii noiembrie, Tribunalul Iaşi s-a pronunţat pentru atragerea răspunderii administratorului care trebuie să acopere pasivul de 271.000 lei, iar zilele trecute a fost publicată motivarea, împotriva căreia poate fi declarat recurs.

Înainte de intrarea în faliment a firmei Cabana Zugreni, Noemi Cazacu a intenţionat chiar să vândă pensiunea din Dorna Arini pentru 350.000 euro, potrivit unei ştiri de pe site-ul suceavanews.ro. Conform bilanţurilor contabile depuse la Fisc, din 2009 până în 2013, societatea Cabana Zugreni a avut permanent profit la finalul exerciţiilor financiare. Anul 2014 a fost primul în care firma a înregistrat pierderi, în cuantum de 173.000 lei, la o cifră de afaceri de 350.000 lei.  

Comentarii