De Business

Punem punctul pe știi

Fiscul i-a bombardat pe ieşeni cu somaţii de plată

joi, 10 decembrie 2015, 02:50
1 MIN
 Fiscul i-a bombardat pe ieşeni cu somaţii de plată

Peste 114.200 de contribuabili ieşeni s-au trezit cu somaţii de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi în primele unsprezece luni ale anului pentru a-şi plăti datoriile acumulate la bugetul de stat. Aceştia datorează la bugetul de stat peste 1,2 miliarde lei, adică jumătate din totalul veniturilor nete pe care AJFP Iaşi le-a colectat în aceeaşi perioadă a anului.

Totuşi, pe lângă somaţiile de plată, Fiscul a mai pus în aplicare şi alte măsuri menite să recupereze creanţele bugetare acumulate în această perioadă, respectiv o sumă de peste 850 milioane lei. Astfel, instituţia publică a aplicat contribuabililor datornici 172 de sechestre asiguratorii asupra unor bunuri mobile şi imobile cu o valoare de peste 31 milioane lei. De asemenea, în primele 11 luni ale anului, Fiscul a instituit peste 5.500 de popriri pe venituri la terţi cu o valoarea de peste 335 milioane lei şi 30.350 de popriri pe conturile bancare a contribuabililor cu datorii, valoarea acestora fiind de circa 490 milioane lei.

„La nivelul AJFP Iaşi, până la data de 31.11.2015, 1.180 de contribuabili au depus cereri de eşalonare la plată pentru obligaţii fiscale neachitate în sumă de circa 245,8 milioane lei. Din aceste solicitări, organele fiscale au soluţionat favorabil 965 de cereri, sumele aprobate la eşalonare fiind de aproximativ 120 milioane lei. Totodată, au fost respinse la eşalonare 205 cereri aferente unui debit total de aproximativ 120 milioane lei, în timp ce alte zece cereri pentru obligaţii fiscale de 7,2 milioane lei au rămas să fie soluţionate în această lună”, a declarat Maria Ţăran, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi. 

 

Comentarii