De Business

Punem punctul pe știi

Fiscul le-a pus gând rău la zeci de mii de ieşeni

sâmbătă, 12 martie 2016, 02:50
2 MIN
 Fiscul le-a pus gând rău la zeci de mii de ieşeni

Aproximativ 20.000 de ieşeni s-au trezit cu somaţii de la Adminsitraţia Judeţeană a Finanţelor Publice în primele două luni ale anului, pentru că nu şi-au achitat datorii totale de circa 300 milioane lei. Totodată, pentru a încerca să recupereze cât mai mult din obligaţiile fiscale neachitate, Fiscul ieşean a instituit 25 de sechestre pe bunurile unor firme care au datorii totale de 2,2 milioane lei, a poprit veniturile a 418 contribuabili ieşeni pentru datorii de 84 milioane lei şi a blocat cardurile a peste 5.000 de contribuabili ce datorează bugetului consolidat al statului peste 107 milioane lei.

Dintre contribuabilii ieşeni persoane fizice şi juridice care figurează cu obligaţii fiscale neachitate, peste 1.000 s-au prezentat la sediile AJFP Iaşi pentru a obţine posibilitatea de a plăti în rate datoriile către buget. Aceşti contribuabilii au datorii totale de 131 milioane lei, însă reprezentanţii AJFP Iaşi au acceptat la eşalonare doar 913 cereri, aferente unui debit de 72,4 milioane lei. Alţi 161 de contribuabili, care datorează 59 milioane lei la buget, au fost respinşi la eşalonare, în timp ce cinci cereri încă se află în lucru. La nivelul instituţiei, firmele ieşene active au de restituit 355 milioane lei la bugetul de stat, în timp ce persoanele fizice datorează circa 62 milioane lei.

Conform unui comunicat al AJFP Iaşi, chiar dacă volumul arieratelor a crescut, în primele două luni s-a înregistrat o uşoară creştere de 3% şi în ceea ce priveşte veniturile încasate de lc contribuabili, valoarea acestora ajungând la circa 434 milioane lei. 

 

 

Comentarii