De Business

Punem punctul pe știi

Fiul unui cunoscut medic stomatolog este executat silit

Bunurile firmei Compania Norocea RVR sunt scoase la licitaţie pentru suma de 1,13 milioane lei. Firma îl are ca acţionar pe Radu Zăvoi, fiul vitreg al lui Victor Norocea.

miercuri, 22 mai 2013, 01:50
2 MIN
 Fiul unui cunoscut medic stomatolog este executat silit

 Radu Zăvoi, fiul vitreg al cunoscutului medic stomatolog Victor Norocea este executat silit pentru o datorie de aproximativ 25.000 de lei.

 

 
Interesant este însă faptul că pentru a se acoperi datoria, executorul judecătoresc a scos la vânzare un bun ce aparţine SC Compania Norocea RVR şi care a fost evaluat la o sumă de 45 de ori mai mare decât ceea ce datorează Radu Zăvoi. Potrivit publicaţiei de vânzare, la licitaţie va fi scos pe tarabă un teren intravilan în suprafaţă de 527 mp, împreună cu construcţiile: C1-birouri s.c. 194 mp, compus din C1/0 parter cu s.u. de 176.23 mp şi C2-staţie distribuţie carburanţi s.c. 130 mp, proprietate a debitoarei SC Compania Norocea RVR SA, care datorează creditoarei Simionescu Esmeralda Despina, reprezentată de SCPA Vasile Lupu şi Lupu Mihai suma de 24.325,25 lei”. Pentru a afla mai multe informaţii l-am contactat chiar pe patronul companiei de taximetrie pentru a ne oferi un punct de vedere despre licitaţia care va avea loc, potrivit publicaţiei de vânzare pe 20 iunie. Zăvoi a negat însă că bunul aparţinând Compania Norocea RVR va fi scos pe tarabă. Nu este adevărat. Această licitaţie nu va avea loc. A fost o greşeală din partea unei secretare. Acum am rezolvat totul. Chiar de anul trecut s-a lămurit problema”, a precizat Radu Zăvoi atunci când l-am contactat telefonic. Cu toate acestea, în publicaţia de vânzare este scris negru pe alb că valoarea totală a imobilului care ar urma să fie scos la licitaţie este de 1.130.600 de lei, acesta fiind un preţ stabilit în urma unui raport de expertiză întocmit de Tomm Traian, inginer expert imobiliar. Mai mult, se pare că această sumă a fost comunicată şi debitorilor la momentul efectuării expertizei, adică 30 aprilie anul curent. Executorul judecătoresc îl contrazice pe Radu Zăvoi şi spune că procedura de executare silită merge mai departe, în cazul în care datoria de aproape 25.000 de lei nu va fi achitată până la data când ar urma să fie licitaţia. Este vorba, într-adevăr de o executare silită din cauza unei datorii a Compania Norocea RVR către o persoană fizică. Procedura merge mai departe, bineînţeles. Totul se anulează numai în cazul în care debitorul achită datoria. Poate de-asta spune că licitaţia nu va avea loc. Poate are de gând să plătească, nu ştiu”, a declarat Ciprian Ioan Sîrbu, cel care se ocupă de executarea silită a bunurilor aparţinând lui Radu Zăvoi.

 

Comentarii