Flotila, în drum spre medalii

sâmbătă, 24 august 2013, 01:50
2 MIN
 Flotila, în drum spre medalii

România şi-a definitivat lotul pentru Campionatele Mondiale de kaiac-canoe

Sportivii români au ca obiectiv cucerirea a trei medalii la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg, care se vor desfăşura în perioada 28 august – 1 septembrie, a declarat, ieri, pentru AGERPRES, antrenorul federal Ionel Constantin. ”Ne-am propus trei clasări pe locurile I-III şi trei clasări pe locurile IV-VI. Sperăm şi avem încredere că aceste obiective se vor realiza”, a spus Ionel Constantin. ”România participă cu o delegaţie de 30 de sportivi şi tehnicieni la Mondialele de la Duisburg. Se află acolo o bază nautică super performantă din toate punctele de vedere. De 35 de ani au sunt găzduit aici competiţii importante, de nivel european şi mondial. Noi avem o echipă tânără. La anumite probe avem sportivi care au câştigat anii trecuţi medalii, dintre care îi amintesc aici pe Liviu Dumitrescu şi pe Victor Mihalachi”, a mai spus Constantin.
Oficialul a remarcat şi participarea a doi sportivi la întrecerile pentru persoane cu dizabilităţi: ”Iulian Şerban este campion mondial şi european en titre, iar Mihaela Lulea este medaliată la mondiale şi europene în anii precedenţi”.
Pregătirea sportivilor a început centralizat din luna octombrie 2012, la Snagov şi Bascov-Budeasa. Pentru pregătirea nespecifică s-a mers la Cheile Grădiştei, la altitudine. Sportivii români care vor concura la Duisburg sunt: Ionuţ Mitrea, Alin Anton, Bogdan Mada, Petruş Gavrilă, Iustin Purcăraşu, Daniel Costea,. Vasile Ştefan (kaiac masculin), Iosif Chirilă, Liviu Dumitrescu, Victor Mihalachi, Gabriel Gheoca, Cătălin Costache, Florin Comănici (canoe), Roxana Borha, Iuliana Ţăran, Florentina Căminescu, Irina Iauric, Bianca Pleşca (kaiac feminin) la care se adaugă cei doi kaiacişti în probele rezervate sportivilor cu dizabilităţi, Iulian Şerban şi Mihaela Lulea. (AGERPRES)

Comentarii