„Ziarul de Iaşi“ a avut dreptate

Fostul şef al Tribunalului, dezbrăcat de robă. DNA l-a trimis în judecată pentru trafic de influenţă

luni, 08 decembrie 2014, 02:51
2 MIN
 Fostul şef al Tribunalului, dezbrăcat de robă. DNA l-a trimis în judecată pentru trafic de influenţă

La numai o zi după ce „Ziarul de Iaşi“ a scris despre pregătirile de trimitere în judecată a fostul şef al Tribunalului, acest lucru s-a şi întâmplat. La sfârşitul săptămânii trecute, Radu Tărniceru, actualmente preşedinte al Tribunalului Militar Iaşi, a fost trimis în judecată de către DNA Iaşi, dosarul său fiind înaintat astfel instanţei de judecată.

DNA Iaşi îl acuză pe Tărniceriu de trafic de influenţă după ce, în 2010, ar fi acceptat propunerea lui Ioan Leonte, pe atunci primar la Gorban, de a interveni, în schimbul a 50.000 de euro, pe lângă două colege judecătoare în vederea soluţionării unei cauze civile referitoare la un litigiu funciar din comună. Judecătoarele, de la Tribunalul Iaşi, au soluţionat în cele din urmă favorabil pentru Leonte litigiul, acesta reuşind să obţină astfel 282,5 hectare în comuna Gorban.

Radu Tărniceriu şi alţi inculpaţi din dosarul său, printre care şi Ioan Leonte, acum comisar la Protecţia Consumatorului, au fost prezenţi, zilele trecute, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi, acolo unde au luat la cunoştinţă de modificările efectuate de procurori în acest dosar. Noile acte efectuate în acest caz arătau clar că, aşa cum a sesizat şi „Ziarul de Iaşi“ încă de vineri, în scurt timp anchetatorii ieşeni vor soluţiona dosarul, cel mai plauzibil verdict fiind o trimitere în judecată.

 

CITEŞTE ŞI:

Dosarul bombă al vicepreşedintelui Tribunalului Militar, aproape de finalizare

 

Unul dintre cele mai fierbinţi dosare din justiţia ieşeană este la un pas de finalizare. Mai mulţi inculpaţi din dosarul vicepreşedintelui Tribunalului Militar, Radu Tărniceriu, au fost chemaţi zilele trecute la DNA, acolo unde au fost infirmate două ordonanţe de punere în mişcare a acţiunii penale.

 

 „Este un aspect procedural şi, având în vedere că se bucură de prezumţia de nevinovăţie, cu siguranţă instanţa va pronunţa o soluţie favorabilă clientului meu. Faptul că acesta a ocupat mai mulţi ani funcţia de preşedinte al Tribunalului, iar în momentul de faţă este preşedinte al Tribunalului Militar, denotă conduita şi profesionalismul cu care şi-a exercitat profesia de magistrat. După administrarea tuturor probelor în apărare, cu siguranţă instanţa se va convinge de nevinovăţia acestuia“, ne-a declarat avocatul Radu Irimia, apărătorul lui Radu Tărniceru.

Comentarii