Fostul şef de la Permise Iaşi, Tudor Minea, prins beat la volan, a devenit avocat

miercuri, 10 septembrie 2014, 01:59
3 MIN
 Fostul şef de la Permise Iaşi, Tudor Minea, prins beat la volan, a devenit avocat

Tudor Minea susţine că nu profesează şi că s-a înscris doar pentru a-şi testa cunoştinţele.

Schimbare de carieră pentru fostul şef al Serviciului Înmatriculări şi Permise din Iaşi. Comisarul Tudor Minea, condamnat recent la un an de închisoare cu amânare pentru conducere pe drumurile publice în stare de ebrietate, a devenit avocat într-un barou paralel, intitulat „Ba­roul Bota“.

„Domnul Minea a de­venit avocat în baroul nostru din vara acestui an“, a confirmat Cla­udia Galiţ, şefa pe Iaşi a acestui barou paralel. Tudor Minea susţine însă că înscrierea sa în „Baroul Bota“ ar fi fost doar o testare a propriilor cunoştinţe. „Am dat un examen pentru a-mi testa cunoştin­ţele, am vrut să văd dacă ştiu ceva“, ne-a spus Tudor Minea, ieri după-amiază.

Acesta a menţionat că nu intenţionează să profeseze. „Tes­tarea“ cunoştinţelor lui Tudor Minea a avut loc în luna iulie şi, potrivit listei de candidaţi a Baroului Iaşi, cel tradiţional, acesta nu s-a înscris la examenul din a­ceastă toamnă.

Prins băut la volan

Tudor Minea a fost condamnat de Judecătoria Iaşi în luna iulie a acestui an după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Tot atunci, magistraţii au trasat şi o serie de obligaţii pentru fostul şef de la Permise.

„In­cul­patul trebuie să respecte următoa­rele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi la datele fixate de acesta; să pri­meas­că vizitele consilierului de proba­ţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloa­celor sale de existenţă“, a decis Judecătoria Iaşi.

La dosarul fostului şef de la Permise au fost depuse mai multe scrisori de recomandare din partea unor foşti şefi sau colegi ai lui Minea. Printre cei care au scris cuvinte laudative la adresa lui Minea se numără şi trei prefecţi: Romeo Olteanu (în funcţie), Victo­rel Lupu şi Dragomir Tomaşeschi. De asemenea, la dosar ar fi fost depuse şi documente asemănătoare semnate de către chestorul Ioan Scripniciuc, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, sau de către adjunctul său, comisarul Liviu Zanfirescu. Stareţul Mânăstirii Hlincea ar fi redactat şi el o scri­soare de recomandare.

Acuzaţiile de conducere pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală datează din noaptea de 14 spre 15 februarie, atunci când Minea a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere în zona Splai Bahlui. Agenţii de la Rutieră l-au testat la faţa locului pe Minea, acesta având o alcoolemie în aerul pur expirat de 0,79 la mie. Urmare a prelevării probelor biologice s-a constatat că alcoolemia din sânge a comisarului Minea era de 1,70 la prima probă şi 1,60 la mie la cea de a doua.

Comentarii