Fostul vice al CJ Victor Chirilă vrea înapoi la Primăria Bârnova

luni, 14 martie 2016, 02:52
2 MIN
 Fostul vice al CJ Victor Chirilă vrea înapoi la Primăria Bârnova

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Victor Chirilă vrea să redevină primar al comunei Bârnova.  

Chirilă şi-a anunţat lansarea candidaturii din partea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE, fost PC ^ gruparea Tăriceanu) la primăria comunei pe care a condus-o până în 2008. Evenimentul va fi organizat pe 25 martie, sub sloganul „Victorie pentru Bârnova“, la terenul de sport din comună. „De-a lungul anilor, am vegheat asupra comunei de la nivelul conducerii judeţului. Îmi dau seama totuşi că legătura directă cu satul meu natal, cu întreaga comună, nu poate fi înlocuită cu o relaţie la distanţă. Eu ştiu ce am de făcut, încă de la începutul mandatului, pentru fiecare dintre satele Păun, Vişan, Todirel, Cercu, Pietrărie şi Bârnova“, a spus Chirilă.

Acesta nu şi-a anunţat încă programul electoral, dar a enumerat o serie din investiţiile realizate în comună în perioada cât a fost primar al acesteia. Pe lista realizărilor asumate de Chirilă se numără aducţiunea de apă, cea de gaz metan, electrificarea satului Todirel, pietruirea a 10 km de drumuri, asfaltarea a 9 km de şosele, amenajarea unui nou sediu al primăriei, a unui parc şi a unui teren de sport, ca şi construirea de şcoli noi la Vişan, Cercu şi Bârnova. Pentru Primăria Bârnova şi-a mai anunţat candidatura, din partea UNPR, şi fostul şef al Poliţiei ieşene Gheorghi Plai.

ALDE a anunţat vineri că va participa cu liste proprii la alegerile locale din 5 iunie. Reprezentanţii formaţiunii politice au ţinut să precizeze că au stabilit candidaţii la primăriile „din 93 de comune, din cele 98 de localităţi rurale din judeţ“. Practic, ALDE a anunţat că în judeţul Iaşi nu există niciun oraş. Aceasta, pentru că în judeţ există 98 de unităţi administrativ-teritoriale. În fapt, 93 dintre acestea sunt comune, trei sunt oraşe, iar alte două, municipii.

 

Comentarii