FOTO: Accident grav după montarea unui semn de circulaţie nou în Păcurari

marți, 28 februarie 2017, 03:01
2 MIN

Șoferul vinovat nu a respectat indicatorul „Obligatoriu la dreapta“, la intersecţia străzilor Păcurari şi Neculau. Indicatorul este instalat de curând, iar numeroşi ieşeni au criticat montarea lui fără a fi şi un sens giratoriu sau loc de întoarcere la în zonă.

Două persoane au ajuns la spital ieri la amiază, în urma unui accident care a avut loc pe strada Păcurari, între Petru Poni şi Moara de Foc. Un autoturism Dacia Logan care a încercat să iasă de pe o stradă laterală, încercând să vireze la stânga deşi avea indicator „Obligatoriu dreapta“, instalat acum 2 luni acolo, a fost izbit violent de un Renault Megan care circula spre capăt Păcurari. Loganul a fost lovit în lateral, iar şoferul maşinii a suferit răni grave şi a trebuit să fie scos din autoturism cu ajutorul pompierilor de la descarcerare.

Din declaraţiile martorilor, şoferul unui autoturism care circula dinspre Petru Poni către capăt Păcurari a făcut semn şoferului Loganului, care ieşea de pe strada Neculau şi voia să facă neregulamentar stânga pe Păcurari, pentru a trece prin faţa sa. În acel moment, şoferul care conducea Renault Megane, maşină aparţinând firmei Arabesque, şi care circula pe banda de lângă axul drumului, nu a observat manevra şi a izbit în plin Loganul, care aparţinea firmei Fidelia Casa.

„La faţa locului a fost direcţionată o ambulanţă cu medic, între timp alte două ambulanţe au oprit pentru a acorda asistenţă. De la locul accidentului a fost ridicat un bărbat în vârstă de 66 de ani, care era încarcerat într-un autoturism Logan. Acesta prezenta un traumatism de bazin, fiind transportat la Spitalul „Sfântul Spiridon“. De asemenea, a fost transportată la Spitalul de Neuroghirurgie o tânără în vârstă de 26 de ani“, a declarat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Iaşi.

Poliţiştii au precizat că, din primele informaţii, vinovat de accident se face şoferul Loganului, care nu a respectat indicatorul „Obligatoriu la dreapta“ la pătrunderea în intersecţie.

„Accidentul a avut loc în jurul orei 8.45, când un bărbat în vârstă de 66 de ani care se afla la volanul unui autoturism Logan nu a acordat prioritate unul alt autovehicul care se deplasa. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei.

Comentarii