De Business

Punem punctul pe știi

(FOTO) Au început lucrările la cea mai înaltă clădire din municipiu

marți, 07 martie 2017, 02:50
2 MIN

Imobilul va fi construit pe Elena Doamna, vis a vis de fostul hotel Europa, şi va avea şase nivele în subteran, unde va fi amenajată o parcare cu 600 de locuri.

Un nou şantier s-a deschis vis-a-vis de fostul hotel Europa, unde omul de afaceri Cristin Zămosteanu a început construirea unei clădiri cu 28 de nivele, din care şase sunt în pământ. „Acum se fac descărcările arheologice, în vederea obţinerii avizului de la Direcţia pentru Cultură. Este un expert care vine şi urmăreşte lucrările. Se lucrează pentru parcarea subterană care este de şase nivele, câte 100 de locuri de parcare pe nivel. Lucrările la parcare vor dura un an de zile, apoi vom vedea ce vom construi, este prematur acum. Cert este că avem un PUZ aprobat, este cel mai mare din România, cu excepţia Bucureştiului, cu înălţime de 155 metri. Bănuim că vom rămâne la 28-30 de nivele. Este o discuţie despre ce vom face, probabil birouri. Vom vedea peste un an ce cere piaţa. Vrem să vedem mai întâi cum evoluează piaţa office-urilor”, a declarat Aura Pârvu, director economic al firmei patronate de Zămosteanu.

Aceasta a mai afirmat faptul că nu neagă şi construirea unui bloc de locuinţe, însă se va şti sigur abia peste un an. Cristin Zămosteanu este unul dintre dezvoltatorii imobiliari care a ridicat în ultimii ani blocuri de locuinţe în diferite zone ale Iaşului şi care, anul trecut, a achiziţionat Hala Centrală.  Preţul cu care a fost achiziţionată Hala este de 3,7 milioane de euro. Cristin Zămosteanu a mai construit şi Complexul Rezidenţial Vasile Lupu, cel de lângă Grădiniţa nr. 13 din Tătăraşi, Lazăr Rezidence, din apropierea Palasului, blocul cu salină din Doi Băieţi, Tătăraşi dar şi Grădiniţa Atelier 1, care este o afacere de familie.

 

 

 

 

    

Comentarii