De Business

Punem punctul pe știi

(FOTO) Care sunt efectele poluării râurilor Nicolina, Bahlui şi Jijia de către Fortus SA

marți, 28 februarie 2017, 11:55
1 MIN

Pentru diminuarea poluării râurilor Nicolina, Bahlui şi Jijia de către societatea Fortus SA s-au cheltuit sume însemnate de bani. În urma intervenţiei de zilele trecute s-au colecatat nu mai puţin de şapte tone de material îmbibat cu substanţe poluatoare.

„Totodată, personalul Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad din cadrul S.G.A. Iaşi, S.G.A. Botoşani şi S.G.A. Vaslui a recuperat şi înlocuit materialele absorbante impregnate cu hidrocarburi (lavete, rulouri, perne absorbante). Acestea au fost colectate, în pubele, puse la dispoziţie de S.C. SALUBRIS S.A., descărcate în remorci protejate cu folie, şi trimise ulterior către o firmă specializată în vederea neutralizării”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad Iaşi.

Acceaşi sursă specifică că rfectele poluării pe râurile Nicolina, Bahlui şi Jijia sunt considerabil diminuate, faţă de situaţia anterioară. Reprezentanţii Laboratorului de Calitate a Apelor de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad prelevează zilnic probe de apă din toate cele patru cursuri de apă, iar rezultatul analizelor confirmă o îmbunătăţire majoră a calităţii apei.  Până în prezent, nu s-a semnalat mortalitate piscicolă. 

 SURSA: Ciprian Iftimoaie (FACEBOOK)

 

Comentarii